• USD  32,37
  • EURO  35,05
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,21
SON DAKİKA

Serhan Asker: Seviyeli Programlara Büyük Özlem Var

Serhan Asker: Seviyeli Programlara Büyük Özlem Var

15 Nisan 2022 08:47

Siyasetin yoğun olarak işlendiği muhalif bir kanalda siyasi olmayan bir program bir anda reytingleri altüst etti. TRT kökenli olan Serhan Asker Halk TV'de Görkemli Hatıraları hazırlayıp sunuyor. Serhan Asker medyafaresi.com'dan Müşerref Seçkin'in sorularını yanıtladı.


Müşerref Seçkin / Medyafaresi.com

Kaç yıldır program yapıyorsunuz son günlerde reytingleri altüst ettiniz nedir bunun sırrı?

-Neredeyse 25 sene oldu televizyon dünyasındayım. Çok değişik alanlarda program yaptım. Spor  Formula 1, siyasi programlar.. Ancak şu an yaptığım Görkemli Hatıralar'da kendimi buldum. Reytingleri biz değil, halk altüst etti.. Neden acaba? Çünkü kendisini gördü. En sade ve içten haliyle. Yaşar Kemal romanları neden çok okunuyor. Halkı, doğayı, insanı en yalın haliyle çarpıcı bir dille anlattığı için. Abartmadan..İran sinemasındaki sadeliği çok önemsiyorum programı sunarken. Çok doğal davranmayı izleyiciye hissettirmek kaygısındayım. Bazı izleyiciler, "Sanki program bittikten sonra bizim eve gelecekmişsiniz gibi hissediyoruz" diyor. Bu mesajlardan doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Bir de şöyle bir örnek vereyim. Bir Pazartesi sabahı arka arkaya 3 telefon geldi. Cumartesi Pazar yapılan Görkemli Hatıralar'dan sonra.. Önce bir dolmuş şoförü, sonra ABD'de karı-koca 2 profesör onların ardından da bir önemli iş insanı aradı.

Kanal yönetimi size şunu çıkarın bunu çıkarmayın diyor mu?

Kanal yönetimi bu konuda bütün özgürlüğü bana sağlıyor. İnsan özgür olunca işini daha bir şevkle yapıyor. Bu konuda kanalın sahibi Cafer Bey başta olmak üzere tüm yönetim kademesine teşekkür ederim..

Gittiğiniz yerlerde mesela Akp'li belediyeler kolaylık gösteriyor mu?

Siverek AKP'li belediyede. Biz de belediyeye ait bir yerde yayın yapmak istedik. Sağ olsunlar izin verildi. Yine Rize'de Çaykur tesislerini bize açtılar. Ama çoğu yerde izin almakta zorlanıyoruz. Örneğin Atvin Şavşat'ta Efkar Tepesi yayınına izin verilmedi.

Mesleki tatmin duygusu yaşıyor musunuz? size göre eksikler neler..

Hayalimdeki programı yapıyorum. İçinde sanat, edebiyat, şiir, tiyatro, müze  mitoloji, felsefe, müzik olan bir proramı sade bir anlatımla, değerli konuklarla hayata geçirmeyi düşledim hep. Yavaş yavaş bu hayale doğru gidiyoruz. 6 kişilik güzel bir ekiple.. Eksikler  sorunlar yok mu? Gerilim yaşanmıyor mu? Oluyor. Ama yayın telaşı ve konsantrasyonumuz daima en iyiyi sunmak için..

 En fazla ne isteniyor en çok neye tepki gösteriliyor..

Seviyeli, eğitici, kültür, sanat, müzik zenginligi taşıyan proramlara büyük bir özlem var. Evlilik, yarışma, içerikten yoksun dizilere (ne yazık ki bunlar izleniyor da) karşı alternatif oldu bu içerik. Görkemli Hatıralar'da Merzifonlu halk ozanı Aşık Özlemi'yi andığımız gün ünlü besteci Rahmaninov'u da konuşuyoruz. Yerelden evrensele giden nitelikli bir yolculuktur Görkemli Hatıralar.. En büyük ilgiyi gören program 3 fidanın anıldığı program oldu. Köy Enstitüleri, Sabahattin Ali, Yasar Kemal, Nazım Hikmet, Rıfat Ilgaz, Hasan Hüseyin Korkmazgil.. Bu ülkenin büyük saygı duyduğu değerleri.

Hiç unutamadğınız ilginç anınız var mı?

Çok oluyor elbette. Bir gün yayından sonra bir beyefendi geldi. Fotoğraf çektirmek istedi. Başı örtülü gelini telefonuyla çekim yaparken, beyefendi, "Oğlum bak Ak Partiliyim. Ama senin programlarda kafam karışıyor. Ben senden razıyım" Sarıldık birbirimize..
Muska, nazar boncuğu getirip verenler var. Son zamanlarda çocuklar ilgi göstermeye başladı. Bu beni çok mutlu ediyor. Onları yayına alıyorum.. Hani vardi ya bir zamanlar Barış Manço rüzgarı (Çırağı bile olamayız, o ayrı) vardı. Çocuklarla program yapardı. O lezzeti de yakalamaya çalışıyorum.

SERHAN ASKER KİMDİR?

Serhan Asker 1974 yılında Hatay'da doğdu ve 47 yaşındadır. Lise eğitimine kadar Gaziantep'te yaşamıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. Almanya'da Siyaset Muhabirliği alanında yüksek lisans yapmıştır.

Gazetecilik mesleğine 1995 yılında Milliyet Gazetesi'nde başlamıştır. 2000 yılında TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'nda politika muhabiri olarak televizyon haberciliğine başlamıştır.

Formula 1 ve Avrupa Futbol Şampiyonası programlarında hem yapımda hem de sunumda görev almıştır. 2004 yılında Türk Siyaset tarihinin Ekonomi Bakanı olan Kemal Derviş'in 18 aylık görevini anlatan Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi kitabını yazmıştır. 2008 yılında RTGD tarafından haber alanında televizyon Oscar ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Serhan Asker babasını sürekli anmaktadır. Onu okumaya teşvik eden ve hep destekleyen okumayı askerde öğrenmiş babasıdır.

 
 


ÖNCEKİ Kaçak Göçmenlerin Taciz Görüntüleri Tepkiyle Karşılanıyor SONRAKİ Sedat Peker'in İddiaları ABD'nin Narkotik Raporunda...