• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,54
SON DAKİKA

Siber saldırı Türkiye'yi de vurdu

Siber saldırı Türkiye'yi de vurdu

13 Mayıs 2017 09:59

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 74 ülkeye yayıldığı bilinen zararlı yazılım, WanaCrypt0r 2.0 adını taşıyor ve İngiltere’deki Ulusal Sağlık Sistemi’nin yanı sıra, İspanyada Telefonica’yı da etkiledi.


Güvenlik yazılımı şirketi Avast’ın bildirdiğine göre dün sabah Türkiye saatiyle 9’da başlayan saldırı, zararlı yazılımın hızla yayılması sonucunda, saatler içerisinde 57 binden fazla bilgisayarı etkiledi.

Habertürk'ün haberine göre, şu anda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 74 ülkeye yayıldığı bilinen zararlı yazılım, WanaCrypt0r 2.0 adını taşıyor ve İngiltere’deki Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) yanı sıra, İspanya’nın en büyük telekomünikasyon şirketi olan Telefonica’yı da etkiledi.

TÜRKİYE'Yİ DE VURDU

İnternette yaşanan sıkıntının kaynağı belli oldu. Edinilen bilgilere göre şimdiye kadar en ağır İngiltere’de yaşanan siber saldırı Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Yetkililer sıkıntıların zararlı yazılım bulaşması ve yayılması nedeniyle olduğunu belirtirken kriz merkezinin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. (Hacer Boyacıoğlu/ANKARA)

BTK'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan kişisel twitter hesabından Türkiye dahil 74 ülkeye siber saldırısı yapıldığını duyurdu.

Sayan, "Türkiye dahil 74 ülkeye büyük bir siber saldırı düzenleniyor. Ülkemizin siber Güvenlik Merkezi USOM ön alma operasyonlarına devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

İnternet kullanıcılarını uyaran BTK Başkanı, "Dünyada yayılan Wcry zararlısından korunmak için Windows sistemleri ve antivirüsleri güncelleyin! Sisteminizi taratmayı ihmaletmeyin" paylaşımını yaptı.


ingiltere, ispanya, btk, siber, ömer fatih sayan, usom, wanacriptor
ÖNCEKİ Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt teslim oldu SONRAKİ Astsubay dost ateşiyle şehit oldu