• USD  32,58
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.505,82
SON DAKİKA

Sibirya soğukları geliyor

Sibirya soğukları geliyor

09 Aralık 2018 12:25

Meteorolojik analizlere göre, aralık ayının son günlerinden itibaren Sibirya kökenli bir soğuk hava dalgası da etkili olacak. İstanbul'da da etkili olacak soğuklarla birlikte, ilk kar yağışı için de tarih verildi...


Yağışlı ve soğuk hafta başlıyor. Son dakika verilerine göre pazartesiden itibaren yağışlı hava yurdun tümünü etkisi altına alacak ve günler boyunca terk etmeyecek. İstanbul’da hafta başında 14 derece civarında seyredecek olan hava sıcaklıkları hafta ortasında 7 dereceye kadar düşecek, hafta boyu yağmur hakim olacak.

 
İSTANBUL'A İLK KAR İÇİN TARİH VERİLDİ
Meteorolojik analizlere göre, aralık ayının son günlerinden itibaren Sibirya kökenli kuvvetli bir soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul'da da etkisini göstereceği öngörülen soğuklarla birlikte, kentte mevsimin ilk kar yağışının 27-31 Aralık tarihleri arasında olması bekleniyor.

Sayısal modellere dayalı uzun vadeli analizlere göre, Türkiye bu kış Sibirya üzerinden gelecek dondurucu soğuk hava ataklarının etkisinde kalabilir. Özellikle Marmara, Karadeniz ve kısmen de Ege bölgeleri için mevsim normalleri ve altında sıcaklıkların olacağı bir kış öngörülürken, Karadeniz üzerinde oluşacak yağış kütlelerinin de etkisiyle, İstanbul’da kışın sert geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Forum'da yer alan ve uzun vadeli sayısal analizlerden derlenen bilgiye göre, İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı 27-31 Aralık tarihleri arasında bekleniyor.
 


istanbul, meteoroloji, sibirya, kar, soğuk
ÖNCEKİ Yılbaşı promosyonlarına USB de eklendi SONRAKİ HDP'liler AK Parti adayına çok sevindi