• USD  32,59
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.454,68
  • ALTIN  2.499,25
SON DAKİKA

Şiddete karşı siyah-beyaz dalga...

Şiddete karşı siyah-beyaz dalga...

28 Temmuz 2020 11:39

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amaçlı sosyal medya platformu Instagram'da başlatılan Challenge Accepted akımı, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.


‘Meydan okuma kabul edildi’ anlamına gelen #ChallengeAccepted etiketiyle dünyada başlayan akım Türkiye’de de kısa sürede yayıldı. Pek çok ünlü ismin destek verdiği harekette kadınlar şiddet, taciz ve eşitsizliğe karşı seslerini yükseltti.

Türkiye’de iktidarın hedefinde olan İstanbul Sözleşmesi’nin etkili bir şekilde uygulanması için kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz fotoğrafını #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketiyle paylaştı. Ayrıca fotoğrafı paylaşan kişi, fotoğrafın altına kadın arkadaşını da etiketleyerek meydan okumaya davet etti.


CHALLENGE ACCEPTED AKIMI NEDİR?

Instagram'da, #ChallengeAccepted hashtag'i ile birlikte kullanıcılar siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak, diğer arkadaşlarına meydan okuyarak birlik mesajı veriyorlar. İlk olara akım, kansere karşı farkındalığı amaçlıyordu ve daha sonra bir kadın hareketine dönüştü.

CHALLENGE ACCEPTED AKIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye'de de var olan kadına yönelik şiddete bir tepki olarak sosyal medyada siyah beyaz fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Burada amaç kadınların birbirlerini desteklemek, birlik olduklarını hissettirmek ve "kadın güçlüdür" mesajını vermek.

Akıma katılan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz fotoğrafını paylaşarak, #sisterhood, #womenempowerment, #womensupportingwomen etiketleriyle birlik mesajları yayınlıyor. Ayrıca fotoğrafı paylaşan kişi, fotoğrafın altına kadın arkadaşını da etiketleyerek, meydan okumaya davet ediyor. Etiketlenen kişi de hem siyah – beyaz fotoğrafını paylaşıyor, hem başka kadın arkadaşlarını etiketleyerek zincirleme olarak akıma katılım arttırılıyor.


fotoğraf, şiddet, beyaz, meydan, Siyah
ÖNCEKİ Babası Pınar'ı anlattı: Okumayı çok severdi SONRAKİ İlahiyat öğrencilerine göre kadına şiddetin sakıncası yok