• USD  32,59
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.454,68
  • ALTIN  2.499,25
SON DAKİKA

Sigara satışında büyük değişiklik

Sigara satışında büyük değişiklik

02 Mart 2017 10:53

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara satan market ve benzeri iş yerleri için düşünülen yeni düzenlemeyi açıkladı. Buna göre tütün ürünleri tüketicinin para ödediği yerlere koyulmayacak ve açıkta satılmayacak.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ CNN Türk canlı yayınında sigarayla mücadele için alınacak yeni önlemleri paylaştı.  Akdağ, sigarayı cezbedici hale getiren sigara firmaları ile açıkta sigara satan market ve benzeri iş yerlerine dikkat çekerek, "Açıkta sigara satılmasının önüne geçeceğiz. Sigaraları genellikle marketlerde ya da buna benzer satış yerlerinde son çıkış noktalarına, para ödenen kısımlara koyarak orada cezbediyorlar. Sanki ciklet satar gibi..." dedi.

ASBESTLİ BİNA

Bakan Akdağ, Ankara'da yıkımı durdurulan  350 ton asbest kullanılarak yapılan ve kanserojen olduğu belirtilen Ankara’nın merkezindeki Havagazı Fabrikası için şunları söyledi: "Yıkılan bina kanserojen maddenin yapısında bulunduğu bir bina değil. Asbest içeren bina değil. Yıkılacak binada bu var. Ankara Büyükşehir Belediyesi uzman firmaya bu görevi vermiş durumda. Sağlığa zarar vermeyecek bir biçimde bu yıkım gerçekleşecek. Asbest içeren bina yıkılmış değil şu ana kadar. Bizim tespitimiz bu."

 


yasak, ankara, recep akdağ, sigara, asbest
ÖNCEKİ MHP'nin kampanyasında özel kalem imzası SONRAKİ TSK'da 71 askere gözaltı kararı