• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  8.773,88
  • ALTIN  2.238,07
SON DAKİKA

Silivri Komutanı FETÖ'den gözaltına alındı

Silivri Komutanı FETÖ'den gözaltına alındı

14 Mayıs 2018 10:06

Silivri İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan ve FETÖ yargılamalarının yapıldığı duruşma salonlarının güvenliğinden sorumlu Binbaşı Mustafa Yoldaş’ın FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alındığı öğrenildi.


Silivri İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş'ın FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı zamanda Silivri Cezaevi yanında bulunan FETÖ davalarının görüldüğü duruşma salonlarının da güvenliğinden sorumlu olan Binbaşı Yoldaş'ın evinde, makamında ve aracında arama yapıldı.


AĞUSTOS'TA GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Sabah'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Şırnak Uludere İlçe Jandarma Komutanıyken Silivri'ye tayin edilen Binbaşı Mustafa Yoldaş, 15 Ağustos itibariyle Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı görevine başlamıştı. Yoldaş, aynı zamanda Silivri'de bulunan FETÖ yargılamalarının yapıldığı duruşma salonlarının güvenliğinden sorumluydu.

CUMA GÜNÜ GÖZALTINA ALINDI

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Ankesör soruşturması kapsamında şüpheli olduğu belirlenen Mustafa Yoldaş, geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından lojmanında gözaltına alındı.

AĞRI'YA GÖTÜRÜLDÜ

Evinde, makamında ve aracında arama yapılan Yoldaş, soruşturmayı yürüten Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilmek üzere bu ile götürüldü. Şüphelinin Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
72 ALBAY HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki FETÖ soruşturması kapsamında 25'i muvazzaf, 72 albay hakkında gözaltı kararı verildi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün “mahrem imamlar” ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen halen aktif görevde 25 albay ve haklarında bu soruşturma nedeniyle kısa süre önce idari işlem yapılan 47 albay olmak üzere toplam 72 albay hakkında 14.05.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 14 ilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


ankara, imam, gözaltı, fetö, silivri, jandrma, mhrem
ÖNCEKİ Whatsapp'a yerli rakip geliyor SONRAKİ Acun Ilıcalı 37 milyonluk yazlığını satıyor