• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu, Devlet teşvikiyle milyon dolarlık uçak aldı

Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu, Devlet teşvikiyle milyon dolarlık uçak aldı

18 Aralık 2019 11:22

Ziraat Bankası'nın yüzde 51'ini devralmasıyla gündemde alan Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu'nun devletten aldığı 20 milyon dolarlık teşvikle 15 milyon dolarlık uçak aldığı belirtildi.


İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Dikbayır, Ziraat Bankası'nın yüzde 51'ini devralmasıyla gündemde alan Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu'nun devletten aldığı 20 milyon dolarlık teşvikle 15 milyon dolarlık uçak aldığını ifade etti.

Sözcü'de yer alan habere göre Dikbayır'ın konu ile ilgili açıklamasında; “500 milyon dolar borcu olan ve devletten 20 milyon dolar teşvik alan bu işadamı 15 milyon dolara uçak satın alıp teşviği yiyor, lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Şimdi yükünü millet sırtlayacak. Öyle yağma yok.'' dedi.

Dikbayır, 500 milyon doların emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümü için gereken kaynağın beşte biri olduğunu vurguladı.


devlet, Simit Sarayı, Abdullah Kavukcu
ÖNCEKİ İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları... SONRAKİ Uçurtmayı Vurmasınlar filminin usta yönetmeni Tunç Başaran hayatını kaybetti