• USD  32,59
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.686,95
  • ALTIN  2.505,75
SON DAKİKA

Sokaktaki sevimli dostlarımızı unutmayın!

Sokaktaki sevimli dostlarımızı unutmayın!

24 Ocak 2016 11:27

Soğuk ve karın hüküm sürdüğü Türkiye'de sokak hayvanları zor durumda. Soğuktan korunamayan ve yiyecek bulamayan hayvanlar için şefkatli yardımseverler bekleniyor.


Soğuk kış günlerinde aç kalan ve barınma zorluğu yaşayan sokak hayvanları için dernekler uyarıyor.

İşte yapabilecekleriniz

Sokakta yaralı ya da bakıma muhtaç bir hayvan görmeniz halinde Hayvan Hakları Federasyonu’nu (HAYTAP) arayabilirsiniz. (0212 212 12 59). Ayrıca buraya yapacağınız bağışlarla sokak hayvanlarının tedavilerine katkı sağlayabilirsiniz.

** “Ne kadar soğuk o kadar yemek gerek.” Bu ilke, sokak hayvanlarının kışı atlatabilmeleri için hayati önem taşıyor. Sokaktaki dostlarımızın donmamak için kışın daha sık yemek yemeleri gerekiyor. Sokağınızda, mahallenizde sokak hayvanlarının ne zaman nerelerde olduğuna dikkat edin ve oralara yemek artıklarınızla birlikte olabildiğince fazla mama bırakın.

** Dişi bir köpek kısırlaştırılmazsa 6 yılda 60 bin nüfuslu bir popülasyon yaratabilir. Sokağınızdaki hayvanları kısırlaştırmak istiyorsanız bu işi ücretsiz yapan kliniklerin listesini İstanbul Veteriner Hekimleri Odası’ndan öğrenebilirsiniz.

** Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü karlı günler için ‘Hayvan Besleme ve Acil Vakalara Müdahale Ekibi’ kurdu. Tüm kış çalışmalarına devam edecek ekipler kar yağışında hayvanlar için nöbet tutacak. Yetkililerle iletişime geçip onları bilgilendirerek bu nöbete gönüllü olarak katılabilirsiniz.


kedi, köpek, sokak, veteriner, haytap, tedavi, kısırlaştırma, klinik
ÖNCEKİ ABD Kar fırtınasına teslim oldu: 19 ölü SONRAKİ Uğur Mumcu öldürüleli 23 yıl oldu