• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.054,32
  • ALTIN  2.299,96
SON DAKİKA

Sosyal medyada büyük operasyon

Sosyal medyada büyük operasyon

05 Şubat 2018 09:33

İçişleri Bakanlığından, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 449 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.


Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren sosyal medyadan terör propagandası yapan 449, protesto eylemlerine katılan 124 kişi gözaltına alındı.


Ayrıyeten terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren 934 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını, tespit edilen 260 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI RAPOR YAYINLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından son bir hafta içerisinde (29 Ocak-5 Şubat 2018) tarihleri arasında terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca bin 22 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 915 terör (PKK/KCK 335, aşırı sol 35, DEAŞ 27, FETÖ/PDY 518), 3 bin 614 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 84 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 613 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Zeytin Dalı Harekatına yönelik harekat başlangıcından itibaren sosyal medyadan terör propagandası yapan 449 şahıs ile protesto eylemlerine katılan 124 şahıs gözaltına alındı.
Ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada yurt içinde terör arananlar mavi listede aranan PKK/KCK terör örgütü mensubu sözde Amed eyalet sorumlusu Eylül Ergani (K) Murat Üçer, sözde bölge sorumlusu Botan (K) Veli Taşkıran ve sözde güç sorumlusu Bager Tufan (K) İnan Ağyol'un da aralarında bulunduğu toplam 15 (5 ölü, 7 sağ, 3 teslim) terörist etkisiz hale getirildi.


pyd, operasyon, Jandarma, sokak, fetö, sosoyal medya, zeytin dalı, satıcı
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delen isimler SONRAKİ Olay Erdoğan ve Meral Akşener iddiası