• USD  32,33
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.318,81
SON DAKİKA

Sri Lanka'daki yeni patlama korkuttu

Sri Lanka'daki yeni patlama korkuttu

24 Nisan 2019 09:15

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir sinema yakınlarında patlama meydana geldi. Patlama kentte paniğe sebep oldu.


Sri Lanka Savunma Bakanı Ruwan Wijewardena patlamayı, sinema yakınlarında bulunan şüpheli bir motosikletin kontrollü şekilde imha edilmesi olarak açıkladı. Savunma Bakanı ayrıca saldırılarla ilişkili olduğu düşünülen 60 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir sinema yakınlarında patlama meydana geldi. Patlama kentte paniğe sebep oldu. Sri Lanka Savunma Bakanı Ruwan Wijewardena patlamayı, sinema yakınlarında bulunan şüpheli bir motosikletin kontrollü şekilde imha edilmesi olarak açıkladı. Savunma Bakanı ayrıca saldırılarla ilişkili olduğu düşünülen 60 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Sri Lanka'daki terör saldırılarında FBI devrede
Sri Lanka'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Son bilgilere göre, 359 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin de yaralandığı bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.


DEAŞ, paskalya, sri lanka, patllama, kolombo
ÖNCEKİ Sanatçılardan ortak tepki SONRAKİ AKP’li milletvekili FETÖ itirafçısı çıktı