• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,84
SON DAKİKA

Süleymani’nin öldürülmesine Türkiye’den değişik tepkiler

Süleymani’nin öldürülmesine Türkiye’den değişik tepkiler

03 Ocak 2020 15:04

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Hava saldırısı hakkında birçok kesimden çeşitli yorumlar yapıldı.


Türkiye’de sosyal medyayı etkin olarak kullanan isimler, Kasım Süleymani hakkında bir çok farklı görüşü savundu.
Hürriyet Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz ise mütedeyyin kesimin yorumlarına tepki gösterdi. Saymaz, Kasım Süleymani İran için herhangi bir asker değil. Tahran’ın meydanlarında ve sokaklarında posterleri asılan, İran’ın Che’si diyebileceğimiz bir komutan. İran, mutlaka bir cevap verecektir. Bazı İslamcıların gözünü mezhepçilik nefreti o kadar bürümüş ki Kasım Süleymani’yi öldüren Amerikan bombasından parça bulsalar kutsal diye yüzlerine sürecekler.

NEVŞİN MENGÜ’DEN 1999 HATIRLATMASI

Kasım Süleymani tüm iranlılar için kahraman değildi kuşkusuz. Kendisi İran’da 1999’da yaşanan öğrenci protestolarının kanlı bir şekilde bastırılmasını organize eden isimlerden. Bu fotoğraf olayların sembol fotoğraflarından biri.

MEHMET ALİ GÜLLER: UTANMAZLIK

Kimi siysal İslamcılarla liberaller yine ortaklaştı ve ABD’nin Kasım Süleymani’yi bir terör saldırısıyla öldürülmesine birlikte seviniyorlar!
Utanmazlık!
Süleymani, sonuç olarak ABD emperyalizmine ve İsrail’e karşı direnen br isimdi… Antiemperyalist dünyanın başı sağ olsun.

CÜBBELİ AHMET:


iran, cübbeli ahmet, ismail saymaz, Mehmet Ali Güller
ÖNCEKİ Osmaniye'nin Düziçi Belediyesi, ilçeye girenden ayak bastı parası alıyor SONRAKİ Kılıçdaroğlu: Türkiye Ortadoğu’da süper güçlerin taşeronu olmuştur