• USD  32,56
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.492,01
SON DAKİKA

Taksim'de, Amini'nin ölümünü protesto etmek isteyen gruba polis engeli

Taksim'de, Amini'nin ölümünü protesto etmek isteyen gruba polis engeli

21 Eylül 2022 10:23

Ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra cuma günü hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünü Taksim'de protesto etmek isteyen İranlı grup polis tarafından engellendi


Polise tepki gösteren iki kadın ise gözaltına alındı.

Karar gazetesinde yer alan habere göre; İran'da Mahsa Amini'nin zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ahlak polisi tarafından tutuklanmasının ardından öldürülmesi tüm dünyada tepki ile karşılanıyor.


Ads by Kiosked
İstanbul'da da İran'daki baskıcı yönetime ve polis şiddetine dikkat çekmek isteyen İranlılar, Beyoğlu Taksim'de protesto eylemi düzenlemek için bir araya geldi. İranlıların protesto eylemi, polis tarafından engellendi. 

Bunun üzerine grup, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşün yasak olduğunu belirten polisler, bir grubu ablukaya aldı. Bu sırada iki kadın gözaltına alındı.

Grup, polisin engeline tepki göstererek, "Özgürlük isteyen kadınlar öldürülüyor. Özgürlükten başka hiçbir şey istemiyor kadınlar. Başka ne isteyecekler? Kadınların başlarına zorla başörtüsü takıyorlar. Kadınlar özgür olmak istiyorlar. Başlarını örtmek ya da örtmemek kararını kendileri vermek istiyorlar. Kardeşlerimiz başörtüsü takmadı diye öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere yine polis engeli
Gazeteci Emre Orman, protesto eyleminden çektiği videoları Twitter hesabından paylaştı. Orman, polis tarafından haber takibi yapması engellenen gazeteci Elif Çetiner'in görüntülerini ise"Bugün Taksim'deki #MahsaAmini protestosunda defalarca kalkanlarla sıkıştırılıp darp edildik. Bu videoda da @CetinerEliff arkadaşımızın meslek kavgası var. İstediğiniz kadar saldırın, engellemeye çalışın, gerçekleri halka ulaştırmamızı engelleyemeyeceksiniz." notuyla paylaştı.


ÖNCEKİ Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılıyor! SONRAKİ 6’lı masada İktidar sonrası alınacak pozisyon konuşulmaya başlandı