• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Tayland’da kitle katliamı!

Tayland’da kitle katliamı!

11 Şubat 2020 11:16

Pazar sabahı Tayland’da çok acayip bir olay yaşandı. Tayland’ın batısındaki Kançanaburi eyaletine bağlı Muang bölgesinde, Nakhon Ratchasima şehrinde tam bir katliam yaşandı.


Bir asker, Terminal 21 adlı alışveriş merkezinde silahıyla aralarında kışladaki komutanı ile bazı askerler ve kışla dışındaki sivillerin olduğu 29 kişiyi öldürüp 58 kişiyi yaraladı.

Daha sonra kendisi de vurularak öldürüldü.

Saldırgan vurularak öldürülmesine kadar süren 16 saat boyunca dehşet saçtı.

Cumartesi günü Jakrapanth Thomma adlı asker, üsteki silah deposundan aldığı silahla komutanına saldırmıştı. Ardından askeri araçla olay yerinden kaçmış ve bir alışveriş merkezi yakınında etrafa rastgele ateş açmıştı.

AVM’deki saldırısını internette canlı yayınlayan saldırgan silahla çekildiği “selfie” fotoğrafını da paylaşmıştı.

Şimdi, Thomma’ nın vurduğu insanların naaşları ailelerine veriliyor.

Ölenlerin sayısı Tayland’da sivillere yapılan son büyük saldırıyı geçti. Bu yeni saldırıya kadar Bangkok’taki bir tapınakta 2015’te sivil 20 kişinin bombayla öldürülmesi halkı yasa boğmuştu. Sivillere yapılan saldırıyı insan kaçakçılığı yapan bir örgütün gerçekleştirildiği iddia edilmişti.

Tayland halkı şok içinde ve yas tutuyor. Şehrin meydanındaki bir Budist töreninde 1000’den fazla kişi ölenler için toplandı. Mum yaktılar ve tezahürat ettiler.

Pazartesi günü boyunca, insanlar çiçek sunmak ve sempati ifade eden notlar bırakmak için Terminal 21 alışveriş merkezine gitti.

Yaralı 58 kişinin çoğu hala ciddi durumda. Halk Sağlığı Bakanlığı ölenlerin yakınlarına kayıplarıyla başa çıkmaları için bir akıl sağlığı krizi ekibi gönderdi.


asker, tayland, Katliam, avm
ÖNCEKİ Yeşim Meltem Şişli İBB’deki görevinden istifa etti SONRAKİ Davutoğlu’ndan yıllar sonra gelen çarpıcı 15 Temmuz iddiası