• USD  32,60
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.505,90
  • ALTIN  2.491,52
SON DAKİKA

TBMM Başkanlığı kulisi

TBMM Başkanlığı kulisi

22 Kasım 2018 12:09

TBMM Başkanı Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı olması durumunda, yerine kimin yeni TBMM Başkanı olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.


TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, Mart 2019'daki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması durumunda yerine seçilecek AKP'linin kim olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, yaklaşık bir aylık aradan sonra Cumhur İttifak'ını sürdürme kararı aldıkları görüşmede, İstanbul, Ankara da dahil birçok il konusunda da uzlaşma sağlandığı belirtildi. 

Kulislerde Yıldırım'ın adalığının MHP tarafından da destek bulduğu ifade ediliyor. Yıldırım'ın aday olup seçilmesi durumunda TBMM Başkanlığı için AKP kulislerinde, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın adları geçiyor.

TBMM Başkanlığı seçiminde AKP'nin, MHP'nin oylarına ihtiyacı olması nedeniyle Bekir Bozdağ'ın adaylığının zayıf ihtimal olacağı belirtiliyor. Bozdağ, Danıştay'ın , öğrenci andı ile ilgili kararından sonra yaptığı açıklama nedeniyle MHP lideri Bahçeli tarafından sert bir şekilde eleştirilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ona sahip çıkmıştı. 

Öte yandan Yıldırım'ın, aday olması durumunda TBMM Başkanlığını bırakıp bırakmayacağı konusunun de etik olarak gündeme gelmesi bekleniyor. Milletvekillerinin, aday olmaları durumunda, ancak seçilmeleri halinde istifaları gerekiyor. 


istanbul, tbmm başkanı, belediye, binali yıldırım, yerel seçim
ÖNCEKİ Acılı babanın yürek yakan feryadı SONRAKİ İstanbul'da son anket sonucu şaşırttı