• USD  32,38
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.142,40
  • ALTIN  2.326,66
SON DAKİKA

TBMM Özel toplantısından notlar

TBMM Özel toplantısından notlar

23 Nisan 2019 15:03

Türkiye gündemi - Hülya Karabağlı / Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ı Genel Kurula girişinde sadece Bahçeli ve gurubu ayakta karşıladı


Cumhurbaşkanını Genel Kurula girişinde sadece Bahçeli ve gurubu ayakta karşıladı.

23 Nisan kutlamaları kapsamında TBMM Genel Kurulu 14.00’de özel oturumla toplandı. Gün boyu kutlamaların adresi olan TBMM’de, muhalefet kulisinde yüksek moraller, iktidar kanadında İstanbul seçimleri dikkat çekti.

. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’ye gelişinde törenle karşılanırken Gene Kurul’ da partisi AKP ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve gurubu ayakta karşıladı. CHP, İYİ Parti Ve HDP Grubu ise oturdukları yerde kalkmadı.

. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP’li Binali Yıldırım Genel Kurul salonuna ayrı anda girince ilginç görüntüler oluştu. CHP ve AKP Grubu böylece aynı anda ama ayrı ayrı isimler için alkış tutmuş oldu.

. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Bülent Turan, İYİ Parti Grup Başkanvekilleri genel kurul salonunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyareti yaptı.

.Özel oturuma Genelkurmay başkanı protokoldeki yerine alırken kuvvet komutanlarının olmaması dikkat çekti.

-Erdoğan, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledikten sonra , HDP eş genel başkanı Pervin buldan kürsüye gelince Genel Kuruldan ayrıldı.


ÖNCEKİ Cumhurbaşkanlığı sisteminde ilk 23 Nisan SONRAKİ YSK kararını verdi: KHK'lılar oy kullanabilir