• USD  32,39
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,21
SON DAKİKA

Televizyonlar paralı izlensin önerisi

Televizyonlar paralı izlensin önerisi

18 Kasım 2018 11:56

Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı, YouTube, Google, Amazon, Twitter, Instagram, Facebook gibi kuruluşları örnek gösterdi, "Bizler ise hâlâ pahalı içerik üretip ücretsiz erişime açarak sektörü her geçen gün aşağıya çekiyoruz" dedi.


Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet'teki 'Ve kördüğümlerin çözülmesi…' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizdeki geleneksel medya dijital dönüşümünü gerçekleştiremedi.

Ve bu yüzden, içinde bulunduğu kısır döngüden kendini kurtaramadı. (…) Medya yönetimi kazandığı paraları sektöre yatırmadı. Sektörü geliştirmedi. Müzikten kazandığı parayla otobüs şirketleri, otel, tekstil, lokanta açan sanatçılarımızın düştüğü durumdan farkımız yok.

 
Netflix, Youtube'u geçti: İnternetin yüzde 15'ini tüketiyor
Mobil şirketleri dahi geleneksel medyanın önüne geçti. Bu durumun hukuki altyapısı hazırlanmalı ve iş çerçevesi sınırlandırılmalı. Youtube, Google, Amazon, Twitter, Instagram, Facebook gibi kuruluşlar geleceğin en güçlü medya kuruluşları olmaya doğru büyük hazırlık yapıyor. Bu konuda önemli medya kuruluşlarını satın alıyorlar. Bizler ise hâlâ pahalı içerik üretip ücretsiz erişime açarak sektörü her geçen gün aşağıya çekiyoruz.  

Küçük bir ekonomik krizde ise ilk akla gelen personel giderlerini kısmak oluyor. Günde 15 lira verip sigara alan, 5 liraya bir bardak çay içen okuyucu 1 lira verip gazete okumuyorsa ortada büyük bir sorun var demektir. Diyoruz ki medyanın tüm aktörleri artık bir araya gelmeli ve sorunlarını konuşup ortak çözümler üretmeli. Maliyetlerini aşağıya çeken ortak platformlar kurmalı. Almanya modeli gibi televizyonları izlemenin bir ücreti olmalı. Televizyon üretimi yapan şirketler kutu satarak toptan yayıncılık yapan platformlarla, mobil şirketleriyle; yapımcı firmalar reklam ve piar ajanslarıyla bir araya gelip ortak çözümler üretilmeli.


demirören, televizyon, ekonomik, mehmet yılmaz
ÖNCEKİ İnternette yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor SONRAKİ Bodrum'u sağanak vurdu