• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Tepki ve girişimler sonuç verdi, Timothy hastaneye yatırıldı

Tepki ve girişimler sonuç verdi, Timothy hastaneye yatırıldı

24 Temmuz 2019 12:59

Tarlabaşı’nda Şanlıurfalı Mehmet Yeralan’ın bakımını üstlendiği Nijeryalı Timothy, yürüyemez halde. Acil tedavi gerekiyordu ancak hastaneler ücret talep ediyordu. Sosyal medya ayağa kalktı.


CHP’li Mahmut Tanal, Bakana 5510 sayılı kanunu hatırlattı ve Timothy tedavi altına alındı. CHP’li Tanal, “İlla birilerinin tepki göstermesi, devreye girmesi mi gerekiyordu?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

İstanbul Tarlabaşı’nda tekstilde ağır ve kötü çalışma koşulları nedeniyle rahatsızlanan ve aylardır yürüme zorluğu çeken Timothy isimli Nijeryalı sığınmacının tedavisi için sosyal medya ve siyasetçiler seferber oldu.

CHP’Lİ TANAL BAKANA KANUNU HATIRLATTI

Şanlıurfalı Mehmet Yeralan’ın Tarlabaşı’ndaki evinde bakımını üstlendiği Timothy’nin tedavisine hastanelerin ücret talebi nedeniyle bir türlü başlanılmaması vicdanları yaralamıştı.

Sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sağlık Bakanlığı’nı etiketleyen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre sığınmacıların ücretsiz tedavi hakkı bulunduğunu hatırlatarak, “Lütfen hatayı düzeltin, yardımcı olun” çağrısında bulundu. Tanal, Timothy’nin tedavisi konusunda Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve kamu hastaneleri nezdinde de girişimlerini sürdürdü.

VE TİMOTHY ŞİŞLİ ETFAL’DE…

Sosyal medyada tepkilerin artması ve Tanal’ın girişimleri sonrası İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi ve Timothy isimli Nijeryalı sığınmacının Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevki yapıldı. Gerekli muayene ve tetkiklerin ardından Timothy’nin tedavisine başlanacak.

CHP’Lİ TANAL: İLLA BİRİLERİNİN TEPKİ GÖSTERMESİ Mİ GEREKİYORDU

Konuyla ilgili Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan CHP’li Tanal, “Tarlabaşı'nda Şanlıurfalı hemşehrimiz Mehmet Yeralan'ın bakımını üstlendiği Nijeryalı sığınmacı Timothy'nin nihayet Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine başlandı. Yani tedavisi için illa birilerinin tepki göstermesi, devreye girmesi mi gerekiyordu?” değerlendirmesinde bulundu.


mahmut tanal, Nijeryalı Timothy
ÖNCEKİ PİAR en başarısız bakanları belirledi SONRAKİ CHP’li Tanrıkulu Didem Akay’ın intiharı için konuştu: Baskı ve şiddet bazen cinayet, bazen de...