• USD  32,33
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.075,66
  • ALTIN  2.301,39
SON DAKİKA

Terörün gözünü korkutamadığı Norveçli: Yine geleceğim

Terörün gözünü korkutamadığı Norveçli: Yine geleceğim

13 Ocak 2016 15:58

Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısında ayağından yaralanarak, tedavi gören ve bugün taburcu edilen Norveçli Jostein Nielsen, Atatürk Havalimanından tarifeli uçakla Oslo'ya hareket etti


Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Nielsen, turist grubuyla gittikleri Sultanahmet'te olayın yaşandığını, terör eylemini gerçekleştiren kişiyi ise görmediğini söyledi. Patlama sırasında gruptan yaklaşık 15 metre uzakta olduğunu, olay sırasında şok geçirdiğini ifade eden Nielsen, "Patlama sonrasında birçok insanın cesedini gördüm. Çok korkunçtu" dedi.

Nielsen, bir gazetecinin sorusu üzerine, başka bir ülkeye gitmek için transit olarak İstanbul'a geldiğini, pazartesi akşamı sis nedeniyle uçuşlarının iptal edildiğini söyledi.

Ertesi gün bir tur şirketiyle İstanbul'u gezmeye başladıklarını dile getiren Nielsen, Ayasofya'dan sonra geldikleri Dikilitaş'ta patlama yaşandığını bildirdi. Nielsen, sağlık durumunun iyiye gittiğini, saldırı nedeniyle İstanbul'daki tarihi ve turistik yerlere olan gezisini tamamlayamadığını belirterek, "İstanbul'u gezmek için Türkiye'ye tekrar gelmek isterim" dedi. Jostein Nielsen ile eşi daha sonra THY'e ait tarifeli uçakla Norveç'in başkenti Oslo'ya hareket etti.


thy, sultanahmet, dikilitaş, jostein nielsen, Norveç, Oslo
ÖNCEKİ Demet Akalın'ın 75 bin liralık çanta mutluluğu SONRAKİ Sedat Peker'in sözlerine muhalefetten sert tepki