• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Times'tan Kürtlere saldırılacak iddiası..

Times'tan Kürtlere saldırılacak iddiası..

09 Ocak 2019 11:21

İngiliz Times Gazetesi, Bolton ve beraberindeki ABD heyetinin Türkiye ziyaretini değerlendirdi.


İngiliz Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Ankara'daki temaslarını değerlendirdi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bolton'la görüşmemesini ve Suriye'deki Amerikan üslerinin Türkiye'ye devredilmesini istemesini, "ABD'nin sıradışı bir şekilde hor görülmesi" olarak yorumladı.

Times'taki haber, gazetenin Orta Doğu muhabiri Richard Spencer'ın imzasını taşıyor. Haberin başlığı, "Erdoğan, ABD'yi hor görmesinin ardından Kürtlere saldırmaya hazır".

Haberde John Bolton'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki Amerikan askerlerini çekme planını tartışmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin planlandığı belirtiliyor. Bolton'ın Ankara'ya gitmeden önce Kürtlerle ilgili yaptığı açıklamanın ise Türkiye'yi öfkelendirdiği vurgulanıyor.

Bolton, "ABD'nin Suriye'den çekilmesi Türkiye'nin Kürt savaşçıların güvenliğini garanti etmesine bağlı" demiş ve Türkiye'nin ABD ile tam koordinasyon içinde olmadan Suriye'de askeri operasyon düzenlememesi gerektiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Salı günü AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bu mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içerisindedir'' ifadelerini kullanmıştı.

 

 


suriye, erdoğan, kürtler, times, bolton, hor
ÖNCEKİ Yunanlılara mültecilerle ilgili suçlama SONRAKİ Kaç Türk AB vatandaşlığına geçti?