• USD  32,34
  • EURO  35,18
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.247,37
SON DAKİKA

Tıp Bayramında acı gerçek: Doktorların Yüzde 27'si İstifayı Düşünüyor

Tıp Bayramında acı gerçek: Doktorların Yüzde 27'si İstifayı Düşünüyor

14 Mart 2021 16:20

Sağlık_Sen'den Yapılan açıklamada salgınla artan iş yükünden dolayı yorulduğunu veya çok yorulduğunu ifade edenlerin oranının yüzde 97,7 olduğunu ifade etti


Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Kovid-19'la Mücadele Sürecinde Sağlık Çalışanları Araştırması"nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Araştırmaya ülke genelinde 3 bin 718 sağlık çalışanının iştirak ettiğini aktaran Durmuş, katılımcılardan erkeklerin oranının yüzde 50,9 kadınların oranın ise yüzde 49,1 olduğunu söyledi. 

Durmuş, araştırma sonuçların sağlık çalışanlarının çok zor bir süreçten geçtiğini, ağır çalışma koşullarının kişisel, aile ve sosyal yaşamlarını olumsuz etkilediğini ortaya koyduğunu belirtti.  

"İş yükünden dolayı yorulduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 97,7"

Salgınla artan iş yükünden dolayı yorulduğunu veya çok yorulduğunu ifade edenlerin oranının yüzde 97,7 olduğunu ifade eden Durmuş, uyku sürelerinin ve kalitesinin düştüğünü dile getirenlerin oranının ise yüzde 81,4 olduğunu kaydetti.

DAHA FAZLA OKU

Sağlık çalışanlarını intihara sürükleyen nedenler tartışılıyor… Fincancı: 'Bendensin', 'benden değilsin' sektöre yansıdı; İşman: Mobbing şikayetlerinde sağlıkçılar birinci sırada

Sağlık çalışanlarına getirilen izin ve emeklilik kısıtlaması kaldırıldı
"Sağlık çalışanlarının yüzde 27'si istifa etmeyi düşünüyor"

Sağlık çalışanlarının ekonomik durumuna da değinen Durmuş şöyle konuştu:

Bulgular, sağlık çalışanlarının yüzde 75'inin önceki yıllara göre diğer memurlardan daha düşük ücret aldığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yıllara göre alım gücünün düştüğünü söyleyenlerin oranı ise yüzde 87'nin üzerinde. Başta ekonomi olmak üzere araştırmamızla ortaya konulan pek çok sorun nedeniyle sağlık çalışanları kutsal mesleklerinden soğuyor. Bu durum hiç düşünülmemesi gereken bir mekanizmayı akla getiriyor, istifa. Araştırmamıza göre, sağlık çalışanlarının yüzde 27'si istifa etmeyi düşünüyor. Bunun sebebi ise yoğun çalışma temposu, salgın korkusu, gelir kaybı, ücret adaletsizliği, mobbing ve şiddet olaylarına dayanıyor.
Sağlık-Sen'in araştırmanın olumsuz sonuçlarının değişmesi için mücadele edeceğini dile getiren Durmuş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek araştırma sonuçlarını aktardıklarını söyledi.


sağlık, ekonomik, fahrettin koca
ÖNCEKİ Fatih Altaylı : Emeklinin eğlenmeye hakkı yok mu? SONRAKİ Mansur Yavaş'ın Oy Oranı Erdoğan'a Yaklaştı