• USD  32,60
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.494,02
SON DAKİKA

TKDF'den cinsiyet eşitliği tepkisi: Bu bir rezalet...

TKDF'den cinsiyet eşitliği tepkisi: Bu bir rezalet...

12 Eylül 2019 15:21

Milli Eğitim Bakanlığının kararnamesiyle cinsiyet eşitliğinin kaldırılması kadın derneklerinin tepkisini çekti.TKDF Başkanı Canan Güllü"tecavüze, istismara ve kadın ölümleri ile şiddetine onay verdiğini aciklamaktadir.Bu kararın baska izahı yoktur."


(Turkiyegundemi.com - Özel Haber)   

TKDF Başkanı Canan Güllü'nün açıklaması şöyle:

"Bu bir rezalet. İktidara geldiğinde çagdaslıga adım olarak nitelendirilen bircok yasa ve yönetmelikle sorun çözümüne yönelik adımlar atan ama son zamanlarda bu kazanımları birer birer geri alarak siyasi ayak oyunlarına kadın politikalarının alet edilmesi gercekten gelecek nesil için etkisi büyuk bir karar.

Bugün artan ve vahşete dönen kadin cinayetleri ve istismar icin acil eylem planı yapmasi gereken hükumet ve başı imza atılan ve yayınlanan bu resmi gazete ile tecavüze, istismara ve kadın ölümleri ile şiddetine onay verdiğini aciklamaktadir.Bu kararın baska izahı yoktur.


Sn. Cumhurbaşkanı bu kararı neyi düzelteceğine dair olan inancı ile almıştır ve imzalamıstir.Açıklama bekliyoruz. Bu ulkenin vatandaşı ve sahada bu calısmalara ömrünü vermiş kadinlar olarak cevap bekleme hakkımız var. Onu yanıltan bir çevresi oldugunu defalarca dile getirdim, getirdik. Bazı tarikat cemaat ve onlarin gorsel ve yazıli yayin organlarinca sahadan habersiz olarak eşcinselliğe giden bir sürec olarak lanse edilen Toplumsal Cinsiyet eşitliği kavramı aslında esitlik saglayarak kadinı cinsel meta,mal zihniyetinden uzaklastıran birey konumuna yukselten bir kavramdir.
Bunu anlamak ve bu konuda çalısmaları hızlandırmak ,gayretlerimize bir ust perdeden yansıyan ses bizi uzer ama yolumuzdan etmez.
Bu ulkenin kadınları olarak öldğrülmeyecek, tecavuz edilmeyecek ve karar mekanizmalarında yer almak adına mücadeleden vazgecmeyecegiz"

(Turkiyegundemi.com - Özel Haber)   


kadın, milli eğitim, canan güllü
ÖNCEKİ Faiz kararı sonrası Dolar ne oldu ? SONRAKİ CHP'li Kaya'dan fındık uyarısı: TMO randıman tespitini eksik yapıyor