• USD  32,49
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.496,08
  • ALTIN  2.480,46
SON DAKİKA

TKFD'den süreç bir an önce tamamlansın çağrısı

TKFD'den süreç bir an önce tamamlansın çağrısı

09 Nisan 2019 10:05

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, seçim sürecinin bir an önce toplumsal barış içerisinde sonuçlandırılması uyarısında bulundu.


TKFD Başkanı Canan Güllü'nün açıklaması şöyle

2019 Mart yerel seçimleri sonrası, iktidar partisinin itirazı ile İstanbul’da geçersiz oyların tekrar sayımı delilsiz talep edildi. Oyların sayılması süreci YSK’nın elinde hiçbir delil olmadan başlatıldı.
Yüksek Seçim Kurulu hem kanuna, hem de kendi içtihatlarına uygun ve şeffaf davranmak, soyut kavramlar üzerinden karar vermeyi bırakmak ve hukuka uygun bicimde somut delillerle hareket etmek zorundadır.

  
HATIRLATIYORUZ:


Seçme hakkı anayasal bir haktır. Bu hakkın anlamına uygun biçimde bu süreç bir an önce toplumsal barış içinde sonuçlanmalı, halkın iradesine saygı gösterilmelidir

Bu seçimin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması Türkiye demokrasisi için hayatidir. Tek bir vatandaşın dahi bu sürecin neticesinde demokrasiye ve adalete olan inancı daha fazla zedelenmemelidir.


Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak bu süreci, demokrasiye sahip çıkmış, uzlaşarak özgüven kazanmış bir ülkenin vatandaşları olarak tamamlama umuduyla  tüm devlet kurumlarını hak ve hukukun üstünlüğünü gözetecek sorumlulukta davranmaya çağırıyoruz.  


Canan GÜLLÜ
TKDF Başkan


canan güllü, anayasal, tkfd
ÖNCEKİ Büyükçekmece'ye polis operasyonu SONRAKİ Rallici Burcu Çetinkaya 'nın yeni kararı