• USD  32,57
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.513,67
SON DAKİKA

Trabzon'da tarihe büyük saygısızlık!

Trabzon'da tarihe büyük saygısızlık!

27 Şubat 2020 14:41

Roma döneminde Trabzon'da inşa edilen Tarihi Trabzon Kalesi ve surları, çarpık yapılaşmanın ortasında kaldı.


Karadeniz gazetesinden Meryem Akgün'ün haberine göre;
 
 Roma döneminde Trabzon'da inşa edilen Tarihi Trabzon Kalesi ve surları, çarpık yapılaşmanın ortasında kaldı.Trabzon’da tüm kesimlerin ‘cinayet’ dediği Cephanelik projesi için CHP, yetkili kurumlara itiraz dilekçesi vereceğini duyurdu.

KATLİAMDAN VAZGEÇİN

 Tarihi Cephanelik’in otele çevrilmesinin ardından hemen yanı başında yükselen restoran inşaatına Trabzon duyarsız kalmadı. Tüm kesimlerin ‘tarihe saygısızlık’ olarak nitelendirdiği projeye bir tepki de CHP Trabzon İl Başkanlığından geldi. Cephanelik önünde bir araya gelen partililer adına konuşan İl Başkanı Güzide Uzun, “Katliamdan vazgeçilsin” çağrısı yaptı.

İTİRAZ DİLEKÇESİ YOLDA

 Başkan Uzun, “Projeyi süsleyerek ve kamuflaj yaparak tarihi mirasımız ile alay edilmektedir. Çamburnu ve Boztepe’deki otel inşaatlarında olduğu gibi burada da şehrimize ve tarihi değerlerimize adeta ihanet edilmektedir” dedi. Başkan Uzun, Ortahisar ve Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vererek bu projeye itiraz edeceklerini belirtti.

KENDiNi SAVUNDU

 İşletme sahibi Ahmet Sarı ise düzenlediği basın toplantısında Cephanelik projesine eleştiri getirenleri meczupluk, şehre ihanet etmek ve klavye kahramanlığıyla suçlayarak, cinayet olarak nitelendirilen projeyi masumane göstermeye çalıştı.


karadeniz, trabzon, tarih
ÖNCEKİ Beşiktaş'tan transfer için erken start! Volkan Babacan'la el sıkıştı SONRAKİ Akdeniz'de korkutan deprem!