• USD  32,57
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.427,93
SON DAKİKA

TRT'ye Apple piyangosu

TRT'ye Apple piyangosu

07 Haziran 2017 09:53

.Apple'ın yeni çıkardığı iMac Pro'dan TRT'ye yaklaşık 350 TL para kalması bekleniyor.


Apple dün gerçekleştirdiği lansmanda süper bilgisayarı iMac Pro’yu tanıttı. iMac Pro Apple’ın bugüne kadar çıkardığı en pahalı bilgisayar oldu. Satış fiyatının 5.000 dolardan (Yaklaşık 17 bin 300 TL) başlaması beklenen iMac Pro’nun özellikleri say say bitmiyor.

 
Meclis’teki üretim reformu görüşmelerinde ise satın alınan bilgisayarların satış fiyatı üzerinden yüzde 2 oranında TRT payı alınmasına karar verildi. Yani iMac Pro alacaklar yaklaşık 350 TL’yi TRT’ye ödeyecek.
 
iMAC PRO'NUN ÖZELLİKLERİ
 
5K görüntü kalitesine sahip ilk bilgisayar olan iMac Pro’da 4 terabyte’lık (4.000 GB) hafıza bulunuyor. İki soğutucuya sahip cihaz VR ve gerçek zamanlı 3D çizim teknolojisine uyumlu.
 
Bir Mac'te şimdiye kadarki en gelişmiş grafikleri sunacak yeni Radeon Pro Vega GPU ile gelecek iMac Pro, 4 TB'a kadar SSD ve 128 GB'a kadar ECC bellek desteğine sahip.
 
iMac Pro üzerinde dört adet Thunderbolt 3 portu yer alıyor ve iki adede kadar 5K ekrana destek sağlanıyor. Bu portlar üzerinden ikiye kadar yüksek performanslı RAID dizilimi yapmak da mümkün. Ayrıca, 1080p çözünürlükteki FaceTime kamerada alışıldık şekilde ekranın üst tarafında konumlandırılmış. Ek olarak, bu üründe ilk defa 10 kat daha hızlı ağ bağlantısı için 10Gb Ethernet portu kullanılmış.
 
Bu arada Apple, iMac Pro modelini sunmuş olsa da tamamen baştan tasarlanmış ve modüler tasarıma sahip olacak yeni bir Mac Pro ve gelişmiş ekran üzerinde çalıştıklarının da altını çiziyor.


tbmm, apple, trt, facetime, imac pro
ÖNCEKİ Ödül töreninde Orhan Gencebay'a büyük şok SONRAKİ İzmir Marşı Rıdvan Dilmen’i rahatsız etti