• USD  32,59
  • EURO  34,82
  • BORSA  9.452,51
  • ALTIN  2.496,55
SON DAKİKA

Trump, CNN'e rakip çıkaracak

Trump, CNN'e rakip çıkaracak

27 Kasım 2018 09:38

ABD Başkanı Donald Trump, CNN'in ABD'yi "yanlış" tanıttığını söyleyerek, "ABD'nin kendi ağını oluşturarak kim olduğumuzu dünyaya göstermesi gerekiyor" dedi.


Göreve geldiğinden beri ABD merkezli CNN televizyon kanalını hedef alan ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası alanda yeni bir televizyon kanalı kurabileceklerinin sinyalini verdi.

CNN'nin ABD'de seyredilme oranının düşük olduğunu belirten Trump, "CNN International" adıyla uluslararası alanda yayın yapan kanalın ise fazla rakibinin olmadığını kaydetti.

Trump, "CNN, dünya genelinde ABD'yi adil olmayan ve yanlış şekilde güçlü bir sesle tanıtıyor. ABD'nin kendi ağını oluşturarak kim olduğumuzu dünyaya göstermesi ihtimali dahil olmak üzere bir şeyler yapmak gerekiyor, harika" ifadelerini kullandı.

Trump ile CNN arasındaki gerilim

ABD Başkanı daha önce birçok basın toplantısında CNN muhabirlerini tersleyerek sorularını cevaplamayı reddetmişti.

Son olarak 6 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından düzenlediği basın toplantısında Trump, CNN muhabiri Jim Acosta'ya, "CNN, seni çalıştırdığı için utanmalı. Kaba ve berbat bir insansın. CNN için çalışmıyor olmalısın. Sarah'a (Beyaz Saray Basın Sözcüsü) davranış biçimin berbat. Diğer insanlara davranış biçimin berbat. İnsanlara bu şekilde davranamazsın" demişti.

Trump'ın, kendisi hakkında sık sık eleştirel haberler yapan CNN'i basın toplantılarında özellikle hedef alarak, bu medya kuruluşunun "yalan haber" yaptığını vurgulaması dikkat çekiyor.


abd, cnn, trump, Rakip
ÖNCEKİ Müslüm, 2018'in rekorunu kırdı SONRAKİ Akşener, ilk büyükşehir adayını açıkladı