• USD  32,56
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.764,44
  • ALTIN  2.435,51
SON DAKİKA

Trump için tugay kurduklarını açıkladılar

Trump için tugay kurduklarını açıkladılar

09 Aralık 2017 11:57

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr'ın ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına karşı Sadr Kudüs Tugayı’nı kurduğu açıklandı.


Hamas'tan yapılan açıklamada, halka tüm grup ve direnişçileriyle adil talepleri gerçekleşinceye kadar intifadayı sürdürmeye çağrısında bulunuldu.

Filistinlilerin gücünü, birlik ve beraberlikten aldığı vurgulanan açıklamada, "Bu nedenle direniş sancağı altında herkesi birleşmeye çağırıyoruz. Filistin halkı, haklarını geri alıncaya kadar intifadayı sürdürecek." ifadesine yer verildi. Açıklamada, ayrıca Arap ve İslam dünyasından, Filistin halkına destek vermesi ve İsrail ile ABD'nin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için gayret göstermesi istendi.

TRUMP'A KARŞI TUGAY KURDU

Mukteda es Sadr, dün Necef’te yaptığı açıklamada, Irak'taki Şii milis gruplarla konuya ilişkin acil toplantı yapacaklarını belirtmişti. 

Erbil merkezli Rudaw’a konuşan Sadr’a bağlı Haşdi Şabi bünyesindeki Seraye Selam Sözcüsü Sefa Temimi, toplantının ardından Sadr Kudüs Tugayı’nı kurma kararı aldıklarını söyledi.

Sefa Temimi, “Yarın Irak’ın farklı kentlerinde Kudüs’ü korumak isteyen gönüllülerin başvurularını kabul edeceğiz. İsimlerin belirlenmesinin ardından gönüllü savaşçıları silahlandırılarak, askeri eğitim vereceğiz” dedi. 


Öte yandan, İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında iki Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı.


filistin, rudaw, Kudüs, trump, erbil, hamas
ÖNCEKİ İyi Parti istanbul'da dikkat çeken isimler SONRAKİ CHP'li 6 belediyeye daha müfettiş gönderildi