• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Trump: İki gün içinde Kaşıkçı cinayeti çözülür

Trump: İki gün içinde Kaşıkçı cinayeti çözülür

18 Kasım 2018 11:15

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kapsamlı bir raporun salı günü hazır olacağını duyurdu.


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kapsamlı bir raporun salı günü hazır olacağını duyurdu.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) Kaşıkçı cinayeti emrinin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından verildiği sonucuna vardığı iddialarını değerlendiren Trump, "Henüz herhangi bir değerlendirme yapmadılar. Bunun için çok erken. Bu tamamlanmış bir rapor değil" dedi.

Euronews'ın haberine göre, Trump, "Önümüzdeki iki gün içinde belki pazartesi veya salı günü tam bir rapor almış olacağız ve Kaşıkçı cinayetinin sorumluları belirlenmiş olacak" diye konuştu.

Gün içinde CIA Direktörü Gina Haspel ile görüştüğünü aktaran Trump, "Bir gazetecinin öldürülmesi korkunç bir şey" ifadesini kullandı.

CIA'e göre Kaşıkçı'nın ölüm emrini Suudi Veliaht Prens verdi.

California'ya gitmeden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere konuşan Trump, CIA'in Kaşıkçı'nın cinayetinin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından emredildiği sonucuna vardığına ilişkin haberlere ilişkin henüz CIA'den bu konuda brifing almadığını ifade etmişti.

SELMAN'IN ROLÜ


Trump, "Şu an itibariyle onun (Bin Selman'ın) bunda bir rolü olmadığı bize söylendi. Neler söyleyeceklerini bekleyeceğiz" diye konuşmuştu.

Daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Trump'ın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile CIA Direktörü Haspel ile telefonda görüştüğünü açıklamıştı.

Sözcü, ABD'nin Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin nihai bir sonuca vardığı iddialarının doğru olmadığını bildirmişti.

İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı kimdir, neden hedef oldu?

Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim'de evlilik için gereken bir belgeyi almak üzere geldiği İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldü. Türkiye, cinayette rol oynayanların İstanbul'da yargılanması çağrısı yaptı ancak bu çağrı Suudi Arabistan tarafından kabul edilmedi.


trump, salı, kaşıkçı, sorumlular
ÖNCEKİ Kayseri'ye Polonya ve Ukrayna'dan turist geliyor SONRAKİ Magazin dünyasını karıştıran polemik