• USD  32,38
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.140,07
  • ALTIN  2.326,58
SON DAKİKA

Trump’ın ikinci görüşmesi darbeci Sisi’yle

Trump’ın ikinci görüşmesi darbeci Sisi’yle

24 Ocak 2017 10:29

ABD'de Senato Dış İlişkiler Komitesi, 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkan Donald Trump'ın Dışişleri Bakanlığı'na aday gösterdiği Rex Tillerson için bir oy farkla onay kararı aldı.


64 yaşındaki Tillerson, 10 Demokrat üyenin tamamının aleyhteki oyuna karşı, 11 Cumhuriyetçi üyenin tamamının lehteki oyuyla onaylandı.
Oylamanın kaderini değiştiren isim, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio oldu. Rubio’nun karşı tutumunu değiştirmesiyle Tillerson için onay kararı çıktı.Öte yandan, Senato dün Mike Pompeo’nun CIA Direktörü olarak atanmasını onayladı. Medya, Pompeo’nun ilk ve en acil görevinin, CIA ile Trump arasında efektif bir ilişki tesisi olduğu yorumları yaptı.

Trump, Rusya’nın seçim sürecinde kendisi lehinde seçimlere müdahale ettiği yönünde bir rapor hazırlayan CIA’ye yönelik sert eleştiriler getirmişti.

NATO’YA BAĞLILIK SÖZÜ!
Öte yandan, ABD Savunma Bakanı James Mattis, görevinin ilk gününde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjan ile ayrı ayrı görüştü.

Pentagon yapılan yazılı açıklamada, Mattis’in Stoltenberg’e “NATO’nun ABD için çok önemli olduğunu ve Washington’ın ittifaka bağlılığını koruyacağını” söylediği ifade edildi.

Trump, 8 Kasım seçimlerinden önce ve seçimi kazandıktan sonra NATO’ya eleştiriler yöneltmiş, İttifak’ı “köhne” bir yapı olarak nitelendirmişti.


Nato, trump, demokrat, tilllerson, marco rubio
ÖNCEKİ Konut satışları 2016’da rekor kırdı SONRAKİ Aylin Nazlıaka'dan şok MHP iddiası