• USD  32,37
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,32
SON DAKİKA

Trump'tan Bağdat'taki saldırı sonrası bayraklı paylaşım

Trump'tan Bağdat'taki saldırı sonrası bayraklı paylaşım

03 Ocak 2020 08:23

ABD Başkanı Donald Trump, ABD tarafından Bağdat'ta düzenlenen saldırıda Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü doğrulanınca dikkat çekici bir paylaşım yaptı.


Trump'ın emriyle düzenlenen saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri hayatını kaybetti.

ABD BAYRAĞI PAYLAŞTI

Ölenlerin kimliklerinin açıklamasının ve Pentagon tarafından doğrulanmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımın, doğrulamanın hemen ardından yapılması ve sadece ABD bayrağı içermesi ise dikkat çekti.

HAYDUT ABD, TÜM SONUÇLARINDAN SORUMLU OLACAK

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kasım Süleymani'nin DAEŞ, El Kaide ve Nusra gibibölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini "uluslararası terörizm" şeklinde nitelendirdi.

İranlı generale yönelik suikasti "çok tehlikeli ve aptalca" olarak yorumlayan Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Devrim Muhafızları Ordusu da İranlı general Süleymani'nin ABD'nin saldırısında öldürüldüğünü teyit etmişti.


abd, iran, trump, Kasım Süleymani
ÖNCEKİ Trump'ın talimatı ile İranlı General Kasım Süleymani öldürüldü SONRAKİ İran'dan Amerika'ya gözdağı: Acı bir intikam alacağız!