• USD  32,52
  • EURO  34,62
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.488,74
SON DAKİKA

Trump'tan canlı yayında skandal sözler

Trump'tan canlı yayında skandal sözler

20 Ekim 2016 12:00

Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki tavrı şaşırttı. Tartışma sırasında gerilim yükselirken, Trump'ın Clinton'a yönelik "Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın" sözleri tepki çekti.


ABD'de 8 Kasım'daki 58'inci başkanlık seçimleri öncesi Clinton ile Trump, Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi'nde son kez canlı yayında kozlarını paylaştı.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı ve adayların sıkça birbirlerine ağır hakaretlerde bulunduğu münazara 1,5 saat sürdü.

Adaylar canlı yayında; 27 Eylül ve 10 Ekim'in ardından bir kez daha seçmenlere seslendiler ve soruları yanıtladılar.

CLINTON YİNE KAZANDI AMA PUAN KAYBETTİ

CNN/ORC'nin anketine göre, izleyicilerin yüzde 52'si tartışmayı Clinton'ın kazandığını düşündüğünü söyledi. Ankete katılanların yüzde 39'u ise tartışmayı Trump'ın kazandığını ifade etti.

CNN International'ın daha önceki iki tartışmada ORC şirketine yaptırdığı anketlerde de Clinton kazanan taraf olarak gösterilmişti. İkinci tartışmadan sonra yapılan ankete katılanların 57'si münazarayı Clinton'ın, yüzde 34'ü ise Trump'ın kazandığı görüşündeydi.

CNN'in ilk münazara sonundaki anketinde, tartışmanın galibinin Clinton olduğunu belirtenlerin yüzdesi 62 idi.

Münazarada, Irak'ın Musul kentinin Sünni ağırlıklı bir kent olduğunu söyleyen Clinton, DEAŞ'ın çıkarılmasının ardından ABD askerlerinin oraya giderek hakimiyet kurmayacaklarını söyledi.

Suriye meselesinde Clinton uçuşa yasak bölgenin altını çizerek bir kez daha "ABD askerleri oraya gitmeyecek" derken, Clinton'ın e-mail skandalı ve Trump'ın kadınlarla ilgili sözleri de münazaranın konuları arasındaydı.

'PUTİN'İN KUKLASISIN'

Münazarada, Clinton ve Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerinden ciddi bir tartışma yaşadı. Clinton, Trump için “Putin’in kuklası” dedi. Trump ise Putin’in Clinton ve Obama’yı zekâsıyla her zaman alt ettiğini savundu.




başkanlık, cnn, trump, clinton
ÖNCEKİ CHP’den flaş 29 Ekim kararı SONRAKİ Üniversiteli kızlara şantajlı fuhuş tuzağı