• USD  32,59
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.506,03
SON DAKİKA

Trump’tan DSÖ'ye flaş ceza: Bütçeyi kesti

Trump’tan DSÖ'ye flaş ceza: Bütçeyi kesti

15 Nisan 2020 08:05

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir süredir yavaş ve etkisiz hareket etmekle suçladığı Dünya Sağlık Örgütü'ne verilen bütçeyi durdurma kararı aldığı açıklandı


Corona virüsü salgınında vaka sayısı 2 milyona yaklaşırken ABD’den flaş bir açıklama geldi… ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, bir süredir kararlarını eleştirdiği Dünya Sağlık Örgütü’nün bütçesini kestiğini duyurdu.

Öte yandan Trump, “Ülkeyi Yeniden Açma Konseyi” olarak adlandırdığı bir grup oluşturduğunu duyurdu. Ülke ekonomisine yön veren iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı grupta eski siyasetçi ve ekonomistler de bulunuyor.

Trump’ın konseyinde JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon, Blackstone’un CEO’su Stephen Schwarzman, Apple’ın CEO’su Tim Cook, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ve milyarder yatırımcı Mark Cuban gibi isimler yer alıyor.

Çin'in ürettiği corona aşısı 84 yaşındaki bir kişide denendi!“DSÖ YÜZÜNDEN BU KADAR YÜKSEK”
Trump yaptığı açıklamada, corona virüsü salgınına karşı doğru kararları alamayan ve yavaş hareket ettiği sebebiyle sık sık eleştirdiği Dünya Sağlık Örgütü’ne ABD’den ayrılan bütçeyi kestiğini söyledi.

Trump, “Herkes ne olduğunu biliyor. Çin ve diğer ülkelere karşı seyahat yasağı getirilmesine karşı çıktılar. Biz Çin ve diğer ülkelere seyahat yasağı getirdik ve bu karar binlerce ve binlerce yaşamın kurtulmasını sağladı. Dünya Sağlık Örgütü ise bizimle savaştı. Bu örgüt sebebiyle vaka sayısı 20 kat yükseğe çıktı” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Şubat ayına kadar, seyahat yasağının corona virüsü salgınına etki etmeyeceğini duyurmuştu.


ABD Başkanı’nın açıklamalarının ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres bir basın açıklaması yaptı. Guterres, Trump’ın kararını eleştirirken, “Şu an Dünya Sağlık Örgütü ya da corona virüsüyle savaşan diğer insani kuruluşların bütçesini azaltma zamanı değildir” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’DE 1403 ÖLÜME ÇIKTI
Corona virüsüyle ilgili güncel veriler dün akşam saatlerinde Sağlık  Bakanı Koca’dan geldi. Bugün test sayısının 33 bin 70’e çıktığını söyleyen Koca, toplam vaka sayısının 4 bin 62 artarak 65 bin 111’e ulaştığını söyledi.

Yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde 107 kişinin öldüğü belirtildi.  Ülke genelinde toplam ölüm sayısı ise 1403’e çıkarken toplam iyileşen hasta sayısının da 4 bin 799 olduğu duyuruldu.

DÜNYADA SON DURUM
Covid-19 ile ilgili acı bir viraj dün gece geçildi… Yapılan resmi açıklamalarla birlikte dünya çapında corona virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı 125 bini geçti.

Resmi rakamlara göre corona virüsünden ölenlerin sayısı 126 bin 539 olurken, en çok ölümün yaşandığı ülke ABD oldu… ABD’de 25 bin 992 insan yaşamını yitirirken, İtalya’da 21 bin 67, İspanya’da 18 bin 255, Fransa’da 15 bin 729 ve Britanya’da 12 bin 107 insan yaşamını yitirdi.

Salgının başladığı Çin’de ise resmi verilere göre 3 bin 345 insan yaşamını yitirdi.


çin, abd, trump, dsö
ÖNCEKİ Cezaevlerinden tahliyeler başladı SONRAKİ Corona hangi sektörleri vuracak ?