• USD  32,35
  • EURO  35,09
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,88
SON DAKİKA

Trump’tan Erdoğan’a Rahip çağrısı

 Trump’tan Erdoğan’a Rahip  çağrısı

19 Temmuz 2018 07:14

ABD Başkanı Donald Trump, tutuklu bulunan rahip Andrew Bronson'un serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın girişimde bulunmasını istedi.


ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de tutuklu olan papazın serbest bırakılması çağrısını yeniledi. Türkiye'den iadesini istediği ve terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD uyruklu Papaz Andrew Craig Brunson'un yargılandığını davada tutukluluğuna karar verilmesinden sonra ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, suçsuz günahsız dediği Papaz Brunson'un serbest bırakılmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump gece yarısı Twitter üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da Mention’layarak yaptığı açıklamada; “Amerikalı saygı değer rahip Brunson'ın hapisten çıkartılmaması Türkiye için gerçek bir utanç. O çok uzun zamandır rehine olarak tutuluyor. Erdoğan bu harika hristiyan koca ve babanın serbest kalması için bir şeyler yapmalı. O yanlış hiçbir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var!” ifadelerini kullandı.


cumhurbaşkanı, trump, eroğan, rahip brunson
ÖNCEKİ Lokantalar için çok önemli karar SONRAKİ Adnan Oktar'ın ilk ifadesi ortaya çıktı