• USD  32,58
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.505,82
SON DAKİKA

Trump'tan Halkbankası sürprizi

Trump'tan Halkbankası sürprizi

03 Kasım 2018 19:24

Erdoğan, karşılıklı olarak yaptırımların kalktığını belirterek, Trump’un Halkbank konusunda talimat vereceğini söylediğini ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ABD ile karşılıklı olarak yaptırımların kalktığını belirterek, Trump’un Halkbank konusunda talimat vereceğini söylediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile ortak basın açıklaması düzenledi. Erdoğan,  ABD Başkanı Trump ile görüşmesi hakkında bilgi verdi.

 Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Trump ile Paris'te yüz yüze görüşeceğiz. ABD ile belirlenen gün ve saatte yaptırımlar kaldırıldı. Trump, Halkbank konusunda ilgili bakanlara talimat vereceğini söyledi. Malum finans meselesi ile alakalı Halk Bankası'na yönelik adımlardı. Bu konuları kendisiyle görüştük. Bu konularla ilgili de 'İlgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim' dedi.

"Anlaşma yıl sonuna kadar devam edecek"

Ukrayna ile ilişkilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Ukrayna'dan ülkemize gelen turist sayısı 2018 yılında 1 milyonu aşmıştır. Serbest ticaret anlaşmasını yıl sonuna kadar bitirme kararlığındayız. Bu anlaşma ile ticaret hacmimizin 10 milyar doları yakalayacağına inanıyorum.

Kırım'ın ilhakı

Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık.

İster Kırım'da yaşayan isterse dışarıda yaşayan Kırım Tatarlarının haklarını ülkemiz olarak koruma hazırız.

Ülkemiz, Ukrayna'daki reform sürecini gönülden desteklemektedir. Reformların başarıya ulaşması, tüm bölgenin yararına olacaktır.

İkili ve heyetler arası görüşmelerimizde bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasına dair tutumu güçlü bir şekilde yineledik.

Rusya'da tutuklu bulunan siyasi mahkumlar

Daha önce iki Kırımlı kardeşimiz bize söylenmişti, bunu Rusya tarafına Sayın Putin'e iletmiştik ve serbest bırakılmışlardı. Şimdi daha geniş bir liste verildi ve listeyi de biz yine hemen Rusya tarafına ilettik.

Ukrayna'daki FETÖ varlığı

15 Temmuz'un ardından Ukrayna makamları, dostluğumuzun gereğini yaparak desteklerini göstermişlerdir. Önümüzdeki dönemde de Ukrayna'daki FETÖ varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum.

Münbiç'te ortak devriye

Hedefimiz bir an önce Münbiç'ten bu terör örgütleri PYD/YPG'nin çıkmasıdır. Bunların orayı terk etmesidir.

 


erdoğan, ukrayna, trump, Kırım, halkbankası
ÖNCEKİ Türkiye yaptırımlardan muaf mı? SONRAKİ Anayasa Mahkemesi için Erdoğan'dan kritik karar