• USD  32,54
  • EURO  34,91
  • BORSA  9.718,84
  • ALTIN  2.422,95
SON DAKİKA

Trump'tan YPG'ye çekilin çağrısı

 Trump'tan YPG'ye çekilin çağrısı

13 Ekim 2019 08:55

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü YPG'ye "çekilin" çağrısı yaparken, YPG'nin Türkiye'nin hava gücü karşısında hiç şansı olmadığını vurguladı.


Washington’da seçmenlerle bir araya gelen Trump, ABD askerlerini Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekme kararını değerlendirdi.


"TÜRKİYE VE YPG ARASINDA KALDIM"

Geçen yıl "Irak ile Bölgesel Kürt yönetimi arasında kaldığını" ifade eden Trump bu sefer de "Türkiye ile YPG/PKK arasında kaldığını" ifade etti.

"BIRAKIN SINIRLARI ONLARIN OLSUN"

Trump, "Kürtler (YPG/PKK) Türkiye sınırı boyunca 22 mil, 30 kilometrelik alandan çekilme eğilimdeler ve bu iyi bir şey. Bırakın onların (Türklerin) sınırları onların olsun." diye konuştu.

ABD askerlerini bölgeden çekme kararını da değerlendiren Trump, "Kendi sınırımızı koruyamazken askerimizi Türkiye Suriye sınırında 50 yıl daha tutmamalıyız." dedi.

"TÜRKİYE'Yİ YENECEĞİZ DESEYDİM YİNE NEFRET EDECEKLERDİ"

Kararı ne olursa olsun medyanın hedefi olacağını belirten Trump, "Aksine karar verseydim. Kalacağız, savaşacağız ve Türkiye’yi yeneceğiz deseydim yine, ne karar aldığıma bakılmaksızın nefret edeceklerdi." ifadesini kullandı.

"SAVAŞ UÇAĞI OLAN BİR GÜCÜ YENMEK ÇOK ZOR"
YPG/PKK terör örgütünün çekilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Trump, "Umarım çekilirler çünkü uçağınız yoksa savaş uçağı olan bir gücü yenmek çok zor." diye konuştu.


"SONU OLMAYAN SAVAŞLAR SONA ERMELİ"

Trump, sosyal medya hesabı üzerinden de kısa bir paylaşımda bulundu. Trump burada yaptığı açıklamada da, "Sonu olmayan savaşlar sona ermeli” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 4 gün önce ABD askerlerinin Suriye sınırından çekilmesi konusunda "Bu sonu olmayan saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi şeklinde açıklamalarda" bulunmuştu.

 




Ve bir ilk! Fotoğraflar paylaşıldı
 
Ucuz Uçak Bilet Sorgulama - KAYAK'la Ara, Bul, Tasarruf EtKayak.com  
 
 
 
 
 

 


ypg, trump, washingto
ÖNCEKİ Ege ve Akdeniz'de peşpeşe depremler... SONRAKİ TSK’dan Barış Pınarı Harekâtı açıklaması