• USD  32,39
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,72
SON DAKİKA

TSK’dan Kuzey Irak’a hava harekatı

TSK’dan Kuzey Irak’a hava harekatı

23 Eylül 2017 11:02

TSK Irak'ın kuzeyi Avaşin-Basyan ve Hakurk'a hava harekatı yaptı. Harekatta silah mevzii, barınak ve mühimmat depoları imha edildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede Kuzey Irak’taki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK hedeflerine ve Van Gürpınar Faraşin Yaylası bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Kuzey Irak’taki PKK’ya ait silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edilirken Van Gürpınar Faraşin Yaylası bölgesinde 2 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

KUZEY IRAK’TAKİ PKK HEDEFLERİ VURULDU
Kuzey Irak’taki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava harekatı düzenlendi. Bölgede saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü mensupları tarafından kullanılan silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edildi.

FARAŞİN YAYLASI’NDA 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Van Gürpınar Faraşin Yaylası bölgesinde devam eden hava destekli operasyon kapsamında birliklere silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda 2 silahlı terörist etkisiz hale getirildi. (DHA)


Irak, hakurk, kuzey, barınak, faraşin, vaşin, güpınar
ÖNCEKİ Komutanlardan kritik temaslar SONRAKİ Başbakan'dan Barzani'ye son uyarı