• USD  32,36
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.138,52
  • ALTIN  2.324,61
SON DAKİKA

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, Canan Karatay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, Canan Karatay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

13 Aralık 2019 13:30

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, tavuk döner satan büfelerin önünden geçerken midesinin bulandığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu.


İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor" açıklaması yemek sektöründe tepkilere neden oldu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen dernek üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini teslim etti.

Türkiye'nin ekonomisi etkileniyor

Suç duyurusunda Karatay’ın ‘fiyatları etkileme’ suçundan cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusunun ardından dernek üyeleri adına basın açıklaması yapan TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, "Türkiye’de gerçekten kötü ürün yapan, insan sağlığıyla alakalı zararlı olan tüm ürünlere, tüm firmalara biz TÜRES olarak yıllardır karşıyız ve mücadele ediyoruz. Ama artık Türkiye’de iş o hale geldi ki, bir kişinin beyanatıyla ekonominin temel taşı olan milyonlarca insanın ekmek yediği sektöre etki edebiliyor. Dolayısıyla aynı zamanda Türkiye’nin de ekonomisi etkileniyor” ifadelerini kullandı.

 Kurumları kapatalım sadece Karatay'ı dinleyelim

Bingöl, "Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu var. Gıda ve Tarım Bakanlığı var. Sağlık Bakanlığı var. Bu ürünlerde bir şey varsa zararlı olarak bu bakanlıklar, bu devlet, bu kurumlar ne işe yarıyor. O zaman bunları kapatalım, sadece Canan Karatay hanımefendi ve onun gibileri dinleyelim. Ekonomiye verdiği zarar inanılmaz boyutta. Bundan sonra bu ülkede TÜRES olarak bu tür beyanatların peşindeyiz. Genelleme yapılmasını asla istemiyoruz" dedi.
Bingöl, Karatay’ın açıklamalarının ardından döner satışlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.


Canan karatay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği
ÖNCEKİ Bakan Selçuk, EYT'liler için Emekliliğe hak kazanamayanlar ifadesini kullandı... SONRAKİ Adnan Oktar davasında 91 kişiye tahliye kararı çıktı