• USD  32,59
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.496,92
SON DAKİKA

Türk dizi filmleri Hollywood'a rakip

Türk dizi filmleri Hollywood'a rakip

04 Mart 2019 10:24

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dizi film ihracatında ABD'den sonra ikinci sırada yer alan Türkiye'nin, gösterildiği yerlerde doğru tanıtılmasını istediklerini söyledi.


Türkiye, ihraç ettiği dizi filmlerde büyük rakamlara ulaşmış durumda. Ayrıca, 350 milyon dolar gibi bir bütçeye sahip ve dizi film ihracatında ABD'den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dizi film ihracatının uygun şekilde artması için çalıştıklarını söyledi.

"Türkiye'nin, gösterildiği yerlerde doğru tanıtılmasını istiyoruz."

Ersoy, Sinema Yasası'nın en önemli maddesini ise şöyle açıkladı:

"En önemli madde, Türkiye'nin tanıtımına fayda sağlayan yabancı filmleri, yerli yapım dizileri de içeren yurt dışında gösterilmiş ve reyting alan dizilerin Türkiye'de yapmış oldukları harcamaların yüzde 30'a kadar kısmının devlet tarafından karşılanması. Biz bunu turizm tanıtımında önemli fayda olarak görüyoruz. Türkiye'de çok ciddi seyirci oranı var."

Bakan Ersoy, "Filming Turkey" platformunu da hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Türkiye'deki doğal plato alanları, nerelerde film çekilebilir, film çekerken faydalanabileceğiniz yapımcılar, şirketler ve olanaklar nelerdir, elde edeceğiniz gelirler nedir gibi birçok şeyin tanıtımı bu platform üzerinden yapılacak" dedi.


türkiye, hollywood, dizi, mehmet nuri ersoy, kültür ve turizm bakanı, sinema yasası
ÖNCEKİ Gezici'nin şaşırtan 9 büyükşehir anketi SONRAKİ ABD ve Çin görüşmelerinde sürpriz