• USD  32,49
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.492,12
  • ALTIN  2.489,30
SON DAKİKA

Türk Elçiliğine şüpheli paket

Türk Elçiliğine şüpheli paket

09 Ocak 2019 10:26

Avustralya'nın Melbourne kentinde en az 10 konsolosluk ve elçilik binasına şüpheli paket gönderildi. Şüpheli paket gönderilen elçilikler arasında Türkiye elçiliği de yer alıyor.


Avustralya'nın Melbourne ve Canberra kentlerinde bulunan 14 büyükelçilik ve konsolosluk binalarına şüpheli paketler gönderildi.


Paketlerin acil servis birimleri tarafından incelemeye alındığını belirten Avustralya Federal Polisi (AFP), diplomatik misyonlarda görevli personelin zarar gördüğüne dair herhangi bir işaret bulunmadığını bildirdi.

Güvenlik birimleri hangi ülkelerin büyükelçilik ya da konsolosluklarına şüpheli paketlerin gönderildiğini belirtmezken bir Avustralya gazetesi söz konusu ülkelerin ABD, İngiltere, Yeni Zelanda, Hindistan, Japonya, Pakistan, Güney Kore, Almanya, Yunanistan, İspanya, Seyşeller, İsviçre, Hırvatistan ve Mısır olduğunu aktardı.

TÜRK KONSOLOSLUĞU'NA DA GÖNDERİLDİ

Yapılan yeni açıklamaya göre şüpheli paketlerden birinin de Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu'na gönderildiği belirtildi.

Polis olayın detaylı biçimde incelendiğini belirten kısa bir açıklama yapmakla yetinirken ABD ve İngiliz konsolosluklarındaki yetkililer, şüpheli paketlerin alındığını teyit etti.

ABD Konsolosluğu Sözcüsü, "Paketi standart prosedürlerimize uygun olarak, olayı araştıran yerel yetkililerle yakın işbirliği içerisinde ele aldık." dedi.

Avustralya basını, ilk etapta şüpheli paketlerin 9 diplomatik binaya gönderildiğini duyurmuş ardından sayı artmıştı.

Olayın ardından büyükelçilik ve konsolosluklara itfaiye ile sağlık görevlileri gönderildi.


 

 

 
 

 
 
 
 

 


türkiye, abd, polis, ingiliz, konsolosluk, paket, avusturalya, Canberra
ÖNCEKİ Rutkay Aziz Cumhurbaşkanı’na ne dedi? SONRAKİ Sıla-Ahmet Kural davasında flaş gelişme