• USD  32,38
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.138,22
  • ALTIN  2.326,89
SON DAKİKA

Türk restoranına ve otele terör saldırısı

Türk restoranına ve otele terör saldırısı

14 Ağustos 2017 10:01

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 18 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.


eşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, Türk vatandaşının yanı sıra ölenler arasında ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Associated Press muhabiri olay yerine saatler sonra gelmesine rağmen silah seslerinin halen duyulduğunu söyledi.

Burkina Faso İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Remis Dandjinu, basına yaptığı açıklamada, Vameh Kurumah Caddesi'ndeki restorana gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendiğini söyledi.


Saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını ifade eden Dandjinu, olayın terör eylemi olduğunu ancak saldırgan sayısının tam olarak bilinmediğini belirtti.

 
 
Oynat 
Ses Aç
Süre0:04
/
Toplam Süre0:34
Yüklendi: 0% 
Yükleniyor: 0%
 
 
Tam Ekran
 

 
Son birkaç yıldır çok sayıda şiddet olayı yaşanan Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da yaşanan saldırı sonrası güvenlik güçleri zırhlı araçlarla olay yerine geldi. Polis sözcüsü, Associated Press'e saldırının hedefinin Aziz İstanbul olarak bilinen Türk restoranı olduğunu söyledi.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da 2016'nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti.

El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda da bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

BAKANLIK: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso'da düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur." ifadesi yer aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı ile yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, "Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir." mesajı paylaşıldı.  


türkiye, terör, otel, restoran, dışışleri bakanlığı, burkina faso, vagadugu, üzüntü
ÖNCEKİ Bodrum yine sallandı SONRAKİ Eren'in ailesinden önemli iddia