• USD  32,34
  • EURO  35,18
  • BORSA  8.752,96
  • ALTIN  2.240,39
SON DAKİKA

Türkiye'de kuru fasulye yemek de lüks oldu! Fasulyeye rekor zam

Türkiye'de kuru fasulye yemek de lüks oldu! Fasulyeye rekor zam

23 Ocak 2020 21:35

Ekonomik kriz, vatandaşın en çok tükettiği ürünlerin başında gelen bakliyat ürünlerini de vurdu. Geçen yıl kilosu 16-18 lira arasında değişen fasulyenin kilosu 40 liraya yükseldi.


Türkiye’de ekonomik kriz her alanda ciddi bir şekilde hissedilmeye devam ediyor. Temel gıdadaki rekor fiyat artışları vatandaşın "tadını" kaçırıyor. 

Kışın en çok tüketilen bakliyatlar arasında yer alan kuru fasulyenin fiyatı dudak uçuklatıyor.

FASULYENİN KİLOSU 40 LİRA OLDU

Geçen sene kilosu 16- 17 liradan satılan kuru fasulyenin kilosu  40 liraya kadar yükseldi.

Tarım Dünyası yazarı Ali Ekber Yıldırım, bakliyatın kış mevsiminde daha çok tüketildiğini bilen firmaların bunu göz önünde bulundurarak fiyatı artırdığına dikkat çekti.

"BAKANLIK DÜZENLEME YAPMALI"

Yıldırım, üretim temelli bir sorun olmadığını belirtirken, “Buna aşırı kar hırsı diyebiliriz. Üreticiden düşük fiyatlara alınan ürünlerin raflardaki fiyatlarında sorun var. Problem üretim tarafından olunca ithalat çözümüne gidiliyor. Burada önemli olan son satış noktalarındaki sorunları çözmek. Bu temel problemi aşamazsak paketlemesi bile yüksek maliyeti olmayan bu gibi ürünlerin kış döneminde daha çok tüketildiğini bilen markalar, bunu da göz önünde bulundurup fiyatı artırır. Bakanlığın bakliyatla ilgili yol haritası, bu ürünler üzerine gözleri çevirip gerekli düzenlemeleri getirebilir” dedi.


zam, Sofra, Kuru Fasulye
ÖNCEKİ KTÜ’de bir skandal daha! SONRAKİ Gaziosmanpaşa’da facia 12 yaralıdan 3’ünün durumu ağır!