• USD  32,36
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.322,99
SON DAKİKA

Türkiye'den ABD'ye kritik hamle...

Türkiye'den ABD'ye kritik hamle...

02 Temmuz 2019 09:33

Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg, muhtemel ABD yaptırımları karşısında Türkiye'nin ABD üretimi silahların kritik yedek parçalarını stokladığını yazdı.


Türk yetkililere dayandırılan haberde, stoklama kararının ilk olarak ne zaman verildiğinin net olmadığı ifade edildi. Söz konusu yetkililer, hazırlıkların ABD ambargolarının gerçekleşmesi ihtimali nedeniyle yapıldığını ifade etti.

Washington Yönetimi, 2018’den bu yana Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı gerekçesiyle Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunuyor.

Türkiye’nin savunma stratejisini bilen iki Türk yetkili, Bloomberg’e yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin F-16 savaş uçaklarının ve başkaca askeri donanımların parçalarını topladığını ifade etti.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE ILIMLI MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi sırasında bir araya gelmiş ve iki ülke arasında yaşanan S-400 krizi başta olmak üzere kritik konuları masaya yatırmıştı.

Başkan Trump, Ankara Yönetimi’nin S-400’leri satın almaya mecbur bırakıldığını, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye adil davranmadığını belirtmişti.


türkiye, abd, obama, patriot, trump
ÖNCEKİ CHP'nin reklamcısı: Bu seçimde Erdoğan kaybetti SONRAKİ Yeni sezon programını açıkladı