• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.054,32
  • ALTIN  2.299,96
SON DAKİKA

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: Babacan sahaya ne zaman inecek?

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: Babacan sahaya ne zaman inecek?

16 Ağustos 2019 12:16

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: Davutoğlu’nun yanında aralarında eski milletvekili ve örgütlerden her türlü ‘baskıya’ direnecek kemik 50 kişi olduğu belirtiliyor.


31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasette başlayan hareketlilik hız kesmedi.  

İktidar partisi AKP’de içten başlayan kırılma da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan yeni bir siyasi parti çalışmalarına hız verdikleri mesajı verdi. 

 23 Ağustos tarihinde Sakarya’da daha sonra Manisa’da bir başka etkinliğe katılacak olan Davutoğlu bu yaz araziye inerek kendinden en çok söz ettiren ve medyaya bol fotoğraf veren isim oldu.

Meraklı gözlerin çevrildiği diğer isim Ali Babacan konusunda soru işaretleri bulunuyor.

Babacan ve ekibinden doğrudan bir muhataplık olmaması da soru işaretlerini artıran bir faktör olarak ortada duruyor.

Kulislerde, “Babacan’ın şu ana kadar araziye inmedi? İnecek mi” deniyor. Türkiye’de hala siyasetin arazide yapıldığına dikkat çekenler, “ Perde arkasında Abdullah Gül, vitrinde Ali Babacan diyorlar. Ama ortada kimse yok” yorumunu yapıyor.

Kemik 50 kişi

Kulislerde, Davutoğlu’na olan ilginin AKP tabanından örgütlere kadar giderek arttığı anlatılıyor. Davutoğlu’nun yanında eski Milletvekili, eski belediye başkanı, il başkanı gibi örgütlerden olası  ‘baskılara’ karşı direnecek kemik 50 kişinin hazır olduğu da ifade ediliyor. AKP’li 100 kişinin  de Davutoğlu saflarında yer aldığı belirtiliyor.


haber, politika, ali babacan, kulis
ÖNCEKİ AKP’li başkandan akrabalarına üst düzey görevlendirme SONRAKİ İmamoğlu karşıtı bildiri okudu,kovuldu