• USD  32,50
  • EURO  34,60
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.492,69
SON DAKİKA

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: CHP’ye saydırıp giden İhsan Özkes, Davutoğlu saflarında

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: CHP’ye saydırıp giden İhsan Özkes, Davutoğlu saflarında

10 Ağustos 2019 11:14

Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: Yeni parti çalışmalarına başladığını bildiren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Konya'da önceki günkü programında en dikkat çeken isimlerden biri CHP’li eski müftü milletvekili İhsan Özkes oldu.


TBMM’de 24. Dönem milletvekilliğini CHP’ye ‘saydırarak’ bağımsız milletvekili olarak bitiren Özkes, yollarını ayırdıktan sonra AKP’ye yakın açıklamalarıyla da çok konuşulmuştu.

Meclis’te bulunduğu dönemde, en çok “Meclis’te, AKP’nin ‘mahalle baskısını’ bizzat yaşıyorum. Ellerinden gelse, Genel Kurul’da konuşturmayacaklar.  Meclis Mescidinde, Allah’ın evinde laf atıyorlar” sözleriyle akıllarda kaldı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifasını açıklarken bile övgüsünden vazgeçmedi. “Benim sorunum, CHP'nin sırtından geçinenlerle olmuştur. Benim sorunum seçimlerde bile seçimler için çalışmayıp seçim sonrası olası kongre ve kurultay hesapları için çalışanlarladır. Ve bunlara kucak açan yöneticilerdir. CHP'nin önündeki en büyük engel de işte bu gidişattır” demişti.  Üsküdar Belediye Başkan adaylığı döneminde ve sonrasında yaşadığı sıkıntılara ilişkin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunduğu 7 sayfalık raporu da gazetecilere dağıtmıştı.

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde de kendisine Vakıflar Genel Müdürlüğü depolarında  çürümüye bırakıldığı iddiaları basına yansıyan tarihi değeri olan 20 bine yakın halı ve kilimin akıbetini de soran Özkes neredeyse 4 yıl aradan sonra yeni vitrininde göründü.  Davutoğlu’nun Konya programında ‘A takımı’ olarak gösterilen karenin içinde yer aldı.  Özkes’in, Davutoğlu’nun Konya’dan sonraki tüm programlarına katılacağı öğrenildi.

Konya'da katıldığı programda yeni parti ile ilgili sorulara, 'Çalışmalara başladık'  yanıtı veren Davutoğlu'nun yanında Manisa eski AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, İstanbul eski AKP Milletvekili Abdullah Başçı, İstanbul eski CHP Milletvekili İhsan Özkes, Konya eski AKP Milletvekili Ömer Ünal, Konya İl Başkanı Musa Arat ve eski İstanbul AKP İl Başkanı Selim Temurci yer aldı.


haber, politika, İhsan Özkes, kulis
ÖNCEKİ AYM kararına rağmen Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatı sürüyor SONRAKİ Sönmez: İş Dünyası Babacan'ı bekliyor