• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Türkiye'nin konuştuğu seri katilin sırları

Türkiye'nin konuştuğu seri katilin sırları

01 Haziran 2016 09:01

Atalay Filiz’in 2013’teki başka bir çifte cinayetin ardından Portekiz’e gittiği, ailesinin de o günlerde Portekiz’de olduğu ortaya çıktı.


TUZLA’da cuma günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı (40) öldürmekten aranan Atalay Filiz’in geçmişi ile ilgili detaylar derinleşiyor. Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürmek suçundan da arananan Atalay Filiz’in (29), bu çifte cinayetin ardından 2013 yılında yasa dışı yollardan yurtdışına çıktığı belirlendi. Filiz’in izine, Demirarslan ile Rus sevgilisini öldürdükten 4 ay sonra Portekiz’in başkenti Lizbon’da ulaşıldı

Filiz’in, 27-31 Ocak 2014’te Lizbon’da olduğu sırada annesi ve kız kardeşinin de aynı şehirde olduğu belirlendi.

O tarihlerde hakkında uluslararası karar bulunmayan Filiz’in, gerçek kimliğiyle Residencial do Sull otelinde kaldığı tespit edildi.

Şüphelinin annesi ile kız kardeşinin, Rusya üzerinden Lizbon’a geçtikleri, ancak Filiz’le farklı otelde kaldıkları da kaydedildi.

Filiz’in izine ulaşmak isteyen cinayet büro ekipleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan pilot albaylıktan emekli olan baba İ.F.’nin de yurtdışı uçuşlarını da incelemeye aldı. Babanın, 2014 yılında Yunan adalarına tatil amaçlı geçtiği belirlenirken, o tarihlerde yasadışı olarak ülkeden çıkış yapan ve Yunan adalarında olduğu değerlendirilen oğlu Atalay Filiz ile temas kurup kurmadığı ise netlik kazanmadı.

KIRMIZI BÜLTENLE DÖNÜŞ

1 yıldan fazla süre yurtdışında kalan Atalay Filiz’in, Interpol üzerinden hakkında uluslararası arama kararı çıkarıldıktan sonra Avrupa ülkelerinde kalamayacağını düşünerek yasadışı yollardan ve sahte kimlikle Türkiye’ye geçiş yaptığı değerlendiriliyor.

Filiz’in Türkiye’ye döndükten sonra uzun süre cep telefonu, iletişim araçları kullanmadığı belirlendi. Filiz’in yakalanmak korkusuyla ailesiyle iletişim araçları üzerinden bağlantıya geçmediği öğrenilirken, 3’üncü kişiler üzerinden bağlantıya geçip geçmediği ise araştırılıyor.

GÖÇMEN GİBİ KAÇABİLİR

Atalay Filiz’in yurtdışına kaçma ihtimaline karşı bütün sınır kapıları uyarıldı. Polis, Yunanistan’a göçmen gibi gitme olasılığına karşı geçiş güzergâhındaki emniyeti ayrıca uyardı.

HIRSLI ASOSYAL İÇİNE KAPANIK

ATALAY Filiz’in arkadaşları şaşkın. Üst düzey eğitim alan, yüksek gelirli bir ailenin çocuğu olan Filiz’in nasıl bu cinayetleri işlediğine anlam veremediklerini belirten arkadaşları, “Asosyal, içine kapanık ancak her şeyi başarma hırsı bulunan bir yapıya sahipti” dediler.

GALATASARAY MEZUNU BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ

OKS’de ilk 500’e girerek Galatasaray Lisesi’ne yerleşen Atalay Filiz’in başarılı bir öğrenci olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Filiz, son senesi hariç 4 yıl yatılı kaldı. 2-3 yıl boyunca okulun futbol takımında kalecilik yaptı. Öte yandan ODTÜ de bir açıklama yaparak çıkan haberlerin aksine Filiz’in kendi üniversitelerinde doktora yapmadığını belirtti. ( Gülseven ÖZKAN 


Portekiz, fatma kayıkçı, atalay filiz, seri katil, odtu
ÖNCEKİ Erdoğan'dan Rusya'ya dikkat çeken sözler SONRAKİ O ilçe geceyi ayakta geçirdi