• USD  32,53
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,91
SON DAKİKA

Uğur Dündar, RTÜK kararına ne dedi?

Uğur Dündar, RTÜK kararına ne dedi?

27 Aralık 2018 11:15

Sözcü gazetesi yazarı ve Halk TV programcısı Uğur Dündar, Halk Arenası programının RTÜK gündemine alınmasını köşesine taşıdı.


RTÜK'ün Arena ve Fox tv ile ilgili kararıyla ilgili olarak Uğur Dündar'ın bugün Sözcü gazetesinde "Halk Arenası'na ceza" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"SÖZCÜ gibi yüksek tiraja mı sahipsiniz, Fatih Portakal veHalk Arenası gibi çok mu seyrediliyorsunuz, maalesef topun ağzındasınız ve lince adaysınız demektir.

"Star TV'ye Aydın Doğan'ın sahip olduğu dönemde, değerli kardeşim Yılmaz Özdil'le birlikte, tıpkı bugünün FOX Haberi gibi, en çok seyredilen Ana Haber Bülteni'ni yapıyorduk. Türkiye 2011 yılındaki genel seçim sonuçlarını bizim ekrana kilitlenerek izlemiş, o gece televizyon tarihinin reyting rekorları kırılmıştı.

"O dönemin korku ve infaz sopası FETÖ'nün, sonradan yargı kararlarıyla hepsinin düzmece olduğunu kanıtladığımız korkunç iftiralarına, linçlerine uğradık.

"Bu arada Star TV alelacele satıldı, ben işsiz kaldım, Yılmaz bir süre sonra Hürriyet'ten ayrıldı, en sonunda da Aydın Doğan medyadan çıkmak zorunda bırakıldı…

"Çok şükür FETÖ gitti ama o sürecin linç kültürü miras olarak kaldı. Baksanıza günlerdir Türkiye'nin gururu sanatçılarımız Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a edilmedik galiz küfür ve ağır hakaret bırakılmadı.

"Bu satırları yazdığım saatlerde RTÜK üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının Halk Arenası'na beş hafta süreyle yayın yasağı getirilmesi ve Halk TV'ye para cezası verilmesi talebiyle yaptıkları başvuruyu görüşmek üzere toplantıdaydılar.

"Dün sevgili Soner Yalçın'ın yazısının başlığı “Ya Erdoğan ya hiç” idi.
RTÜK'ten çıkacak karar ne olursa olsun, benim yorumum değişmeyecek:
Ya sadece halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet, ya da hiç!.."


rtük, ceza, uğur dündar, halk tv, halk arenası
ÖNCEKİ O profesör için infaz çağrısı... SONRAKİ Acun o programı TV 8'den kaldırdı