• USD  32,51
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.490,43
SON DAKİKA

Ukrayna-Rusya Savaşı Türk Solunu Böldü

Ukrayna-Rusya Savaşı Türk Solunu Böldü

26 Şubat 2022 11:13

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat Türk solunu böldü. Sosyal medyada ve televizyonda yapılan analizler tartışma çıkardı.


Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat Türk solunda tartışmaya neden oldu.

Kemal Büyüksel isimli kullanıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sağda da solda da Rusya'ya karşı duran veya yakın duranlar var. Bu fırsattan istifade tüm solu ve sol düşünceyi Rusya'ya yamamaya çalışmak ve komple yaftalamak sadece kötü niyetle açıklanabilir ve büyük bir haksızlıktır. Krizi bu amaçlar için araçsallaştıranlara da izin vermeyin." ifadelerini kullandı.

Bu tweetin altına Merve Karataş, "Şunları söyleyen solcuların Rusçulukla suçlanması normal. Yok öyle "Savaş çıkmayacak, bunlar hep Amerika'nın oyunu." diyip savaş çıkınca kaçmak, ülkelerin iradeleriyle üye oldukları NATO'nun genişlemesini işgalci genişleme ile eşitleyen "analiz"ler yapıp sıyrılmak. Eleştireceğiz." notunu düşerek Fatih Yaşlı, Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'nin analizlerini koydu.

İşte o paylaşımlar: 




Bahadır Özgür ise "NATO'yu savunmuyorsan, öyleyse Putincisin." Sol/sosyalist kesimlere yönelik şu sıralar yeniden tedavüle sokulmaya çalışılan, 'Soğuk Savaş' artığı zavallı, küflü bir slogan. Tartışmaya değmez..." ifadelerini kullandı.


Gazeteci Merdan Yanardağ ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"1- Rusya aslında bir savaşı başlatmıyor, 8 yıldır süren bir savaşı bitiriyor. Darbeci Neo-Naziler 14.000 kişiyi öldürdü. Bunların 9 bini sivil, 3 bini çocuk.. Ama şu büyük savaşta ise, iki tarafın yaptığı açıklamalarda verdiği sayıları toplasak bile 300-400 insan kaybı var.

2- Rusya, soykırım yapmakla suçladığı darbeci neo-nazilerin kimliklerini açıkladı. Çoğu sivil 14 bin kişiyi ve sırf Rus diye 3 bin çocuğu öldüren bu faşist katilleri yakalayıp yargılayacağını ilan etti. İşte Batı'nın ve NATO'nun üstünü örttüğü insanlığa karşı işlenen suç budur.

3- Hem bilgisiz hem de fikir sahibi olmaya kalkan kimi cahiller, bazı romantikler ve Ukrayna tarihinde habersiz olan kimi solcular, Rusya yanlısı olduğumuzu sanıyor. Hayır! Ben/biz Rusya yanlısı değil, faşizm, NATO ve savaş karşıtıyız.

4- Biz sadece, NATO, ABD ve Batının suçlarını sergiliyoruz. Ukrayna savaşının sorumlusu ABD, NATO, Batı ve bu ülkedeki Neo-Naziler, yani faşistleridir. Vietnam'ı Afganistan'ı, Irak'ı işgal eden, sayısız ülkede askeri darbe düzenleyen ABD uluslararası hukuktan söz ediyor, iyi mi!5- Ukrayna yönetimi -ki 2014'te seçilmiş devlet başkanı Yankoviç'e darbe yaparak yönetimi ele geçirdiler- ve Neo-Naziler etnik temizlik suçu işlediler. Irkçı saldırılarda binlerce insan (sivil ve çocuk) yaşamını yetirdi. Bunu unutanlar, onu bunu yaftalamaya kalkmasınlar.


Merdan Yanardağ TELE 1'deki programda da işgal kavramından kaçındıklarını söyledi.


ÖNCEKİ Mehmet Ali Çelebi yeni parti mi kuracak SONRAKİ Azeri Spiker'den Fenerbahçe'ye Gönderme: Geççek Geççek