• USD  32,57
  • EURO  34,66
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.506,07
SON DAKİKA

Üniversite hastaneleri borç batağında

Üniversite hastaneleri borç batağında

24 Haziran 2016 10:43

CHP milletvekili Nurettin Demir, üniversite hastanelerinin planlı ve programlı bir şekilde borç batağına sokulduğunu öne sürdü. 29 üniversite hastanesinin toplam borcu 3 milyar 127 milyon


29 üniversite hastanesinin toplam borcu 3 milyar 127 milyon.
CHP Sağlık Sistemi Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanı, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, komisyon üyesi milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi. Demir, AK Parti Hükümeti'nin, üniversiteleri bilim yuvası olmaktan çıkardığını belirterek, "Üniversite hastaneleri bilerek, planlı ve programlı bir şekilde ekonomik kaosa, borç batağına sokuldu. Gerçek hizmetlerinden uzaklaştırıldı, bu özerk kuruluşların akademik etkinliğinin kaldırılması çabası içinde olundu" dedi. 65 üniversite hastanesinden, 49'unun borç batağında olduğuna dikkat çeken Demir şöyle konuştu, "Bu hastanelerde kalp ameliyatları, robotik cerrah ameliyatlarının bir çoğu yapılamıyor, yoğun bakım üniversiteleri açılamıyor. CHP'nin Sağlık Komisyonu olarak, yaklaşık 10 aydır Sağlık Bakanlığı ve YÖK'e bu hastanelerin borçlarını sorduk ancak doğru düzgün yanıt alamadık. Devletin bu konudaki zaafı konusunda bilgi edinemedik. Hastaneler ise "ticari sır" diyerek, bize yanıt vermedi."

3.1 milyar TL borc

"Üniversite hastaneleri bitmiştir, borç batağına girmiştir. Devlet bu hastaneleri yalnız bırakmıştır, ihaleleri yapamayacak, ilaçları alamayacak duruma gelmişlerdir" diyen CHP'li Demir, hükümetin bir an önce bu sorunu çözmesi gerektiğini vurgulayarak, konuyla ilgili araştırma önergesini TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise 29 üniversite hastanesinin toplam borcunun 3 milyar 127 milyon TL olduğunu, 
yüksek borcun ise 768 milyon TL ile Dicle Üniversite Hastanesine ait olduğunu ifade etti. Devletin üniversite hastanelerin yönelik ödenek kısıtlamasının Sağlık Bakanlığı'na bağlamak istemesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.


chp, hastane, üniversite, sağlık bakanlığı, borç, nurettin demir
ÖNCEKİ Kısmetse olur evine polis baskını SONRAKİ Işid'in sırları çözülüyor