• USD  32,36
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.138,52
  • ALTIN  2.324,61
SON DAKİKA

Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor

Üniversiteli işçiler statü değişikliği istiyor

26 Haziran 2019 10:09

Üniversiteli işçiler platformu İzmir temsilcisi Şebnem Sultan Yılbaş tatile girmeden önce TBMM'ye çağrıda bulundu. Yılbaş, " kadro değil statü değişikliği istiyoruz " dedi.


Üniversiteli işçiler platformu İzmir temsilcisi Şebnem Sultan Yılbaş  "Vasıfsız işçi olduğumuzdan dolayı görevde yükselme sınavlarına giremiyoruz. Yani bir memur gibi özlük haklarımızdan yararlanamıyoruz. Tayin hakkımız yok. 4857 sayılı iş kanuna tabii olduğumuz için idareciler bizi uygun gördükleri pozisyonlarda çalıştırıyorlar. 2015 yılında eski başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bize statü değişikliği için söz verildi. Ancak daha yasal bir çalışma yapılmamış durumda. Kendi alanımız dışında çalıştırıldığımız içinde maaş olarak daha düşük bir ücret ile çalışıyoruz. Kurum içi mesleki eğitimlerimiz var 4857 sayılı iş kanununa tabii olduğumuzdan dolayı yararlanamıyoruz. Yeşil pasaporta başvuramıyoruz. "

TBMM tatile girmeden önce Üniversiteli işçilerin sorunlarına kulak verilmesini isteyen Yılbaş şöyle devam ett:


“Kadro değil statü değişikliği istiyoruz”
Talep olarak 4857 sayılı iş kanunundan 657 sayılı iş kanununa geçmek istiyoruz. Yani var olan kadromuzun memurluk kadrosuna dönüştürülmesini istiyoruz. Talebimiz kadro değil statü değişikliği. Yani görevde yükselme hakkı istiyoruz. Bize tayin terfi hakkı verilsin ve özlük haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Şunu belirtmek isterim statü değişikliği sadece memur işi yapana değil kendi alanlarının dışında çalıştırılan binlerce üniversite mezunu işçileri de kapsamalı. Amirlerinin istekleri doğrultusunda kendi alanlarının dışında çalıştırılan değerli arkadaşlarımızı dışarıda bırakacak bir çalışma yeni mağdurları yaratacaktır. Yeni mağduriyetlerinin yaşanmaması için herkesi kapsayacak bir çalışma yapılmasını istiyoruz. "


tbmm, şebnem sultan yılbaş, statü
ÖNCEKİ Berat Albayrak'ın aile fotoğrafına sert tepki! SONRAKİ MADO'dan o görüntülere açıklama geldi