• USD  32,32
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.007,15
  • ALTIN  2.282,29
SON DAKİKA

Ünlü dizilerin sponsoru konkordato istedi

Ünlü dizilerin sponsoru konkordato istedi

20 Aralık 2018 09:30

Kurtlar Vadisi, Güldür Güldür Show gibi televizyon programlarına sponsorluk yapan Ege Bölgesi'nin mobilya devi olan Can Mobilya Uğur Dayanıklı Tüketim Malları ve Reklamcılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi konkordato talebini mahkemeye iletti.


Döviz kurunun ağustos ayında 7.24 lira ile tarihinin en yüksek seviyesine çıkması ve kredi faizlerinin yükselmesinin ardından hızlanan konkordato başvurularının 1700'e yaklaştığı belirtiliyor. Ancak son aylarda fırtınanın atlatılması ve döviz kurunda bir istikrar oluşması üzerine konkordato ilan eden firmalardan caymalar başladı. Bankalar ile masaya oturan 7 şirket konkordatodan vazgeçerken borçlarını yapılandırma konusunda ikna olan 56 şirketin de başvurularını geri çekeceği öğrenildi. Son olarak, ünlü mücevher markalarından Gilan, konkordato talebinden kendi isteği ile vazgeçmişti. 

Dünya gazetesinin görüştüğü bir bankacı, konkordato başvurusu öncesinde yapılandırma konusunu hiç gündemine almamış şirketlerin bu kararından döndüklerine dikkat çekiyor.

Öte yandan, 1700'e yakın başvurunun arasında en son olarak Kurtlar Vadisi, Güldür Güldür Show gibi televizyon programlarına sponsorluk yapan Ege Bölgesi'nin mobilya devi olan Can Mobilya Uğur Dayanıklı Tüketim Malları ve Reklamcılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi konkordato talebini mahkemeye iletti.

 


kurtlar vadisi, güldür güldür, konkordato, can mobilya
ÖNCEKİ Çiftlikbank'ın 4 milyonu ortaya çıktı SONRAKİ Mansur Yavaş: Sandığı digital olarak da koruyacağız