• USD  32,38
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,55
SON DAKİKA

Ünlü isimlerden sağlık sırları

Ünlü isimlerden sağlık sırları

29 Eylül 2015 17:42

İş ve sanat dünyasının 50 ünlü ismi, Ece Vahapoğlu’nun yeni kitabında sağlıklı yaşam sırlarını paylaştı


Ece Vahapoğlu, Artemis Yayınları’ndan çıkan sekizinci kitabı ‘Ece Gibi Hisset’te hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi hissetmenin yollarını anlattı. spor ve sağlıklı beslenme konularında tüyolar veren yazara ünlü isimler de destek verdi. Aralarında Belçim Bilgin Erdoğan,  Kaya Çilingiroğlu, Özcan Denizve Bengü gibi isimlerin olduğu pek çok ünlü, nasıl sağlıklı kaldıklarını anlattı. 

Sağlıklı yaşam sırrı: Meditasyon  


Çağla Şıkel düzgün fiziğini spor aşkına borçlu... Şıkel, 50 ünlü ismin sağlıklı yaşam sırrını anlattığı Ece Vahapoğlu’nun ‘Ece Gibi Hisset’ kitabında nasıl form tuttuğunu şöyle anlattı: 

”DOĞRU nefes almak, sağlıklı bir vücut ve ruh sağlığı için çok önemli; bu sebeple nefes ve meditasyon çalışmalarımı eksik etmem. Ve tabii spor… İki hamileliğim dışında 5 yaşımdan beri dans ederek başladığım serüvenim bugünkü spor aşkımla yakından ilişkili.”

Belçim Bilgin Erdoğan: ‘Spor mutlu ediyor’
Her yeni günü yeni bir hediye gibi yaşamaya çalışıyorum. Güne  sporla başladığımda kendimi çok mutlu ve zinde hissediyorum. Bazen yürüyüş, bazen squash, bazen de pilates yapıyorum.

Özcan Deniz: ‘Porsiyona dikkat ederim’
İyi hissetmek için uzun yürüyüşler yaparım. Özel bir beslenme düzenim yok; benim inandığım porsiyon miktarı. Yiyeceklerimin porsiyon miktarına dikkat ederim. 

Demet Kutluay: ‘Yeşil suyumu içerim’
Genel olarak sağlıklı beslenirim ama vücudumu dinlerim. Kışın taze nane, maydanoz, salatalık, taze zencefil ve  ıspanaktan oluşan yeşil suyumu içerim. Üzerine de zerdeçal ve çekilmiş çörek otu koyarım. 

Kaya Çilingiroğlu: ‘Spor ve bol seks yapmak’
Günde en az bir saat spor, sevdiğin işi yapmak ve bol seks. Namaz kılmak, dua etmek ve yoga yapmak da var. En önemlisi az stres, kafaya takmamak.

Bengü: ‘Pilates yapıyorum’
Mesleğim gereği hep sporcu gibi yaşadım, beslenmeme dikkat ettim. Haftanın en az üç günü yürüyorum. Eğitmenimle fonksiyonel antrenman veya pilates yapıyoruz.

Beyazıt Öztürk: ‘Özel çorbalarım var’
Sporumu yapmaya gayret ediyorum. Günlük besin zincirimin içinde protein ve sebzelerden oluşan özel çorbalarım var. Karbonhidrat ihtiyacımı da tahıllı makarnadan alıyorum.


kaya çilingiroğlu, beyazıt öztürk, Demet Kutluay, bengü, Özcan Deniz
ÖNCEKİ PKK'lılar polise ateş açtı! SONRAKİ Babasını çekiçle öldürdü!